Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 174 kJ / 1 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,20 g |
Tuky | 92,50 g |
Vláknina | 1,45 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 1,87 g |
Sůl | 4,66 g |
Sacharidy | 3,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny.
Krok 2: Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.
Krok 3: Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.
Krok 4: Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.
Krok 5: Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.
Krok 6: Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso.
Krok 7: Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.
Krok 8: Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Moje poznámka
Zajíc na mrkvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4V8n
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 35 minutami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 4 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 5 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 6 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 31 minutami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 2 hodinami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 2 hodinami
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 4 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 18 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 21 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 22 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 22 hodinami
Tématické fráze:
recepty divocina zajic,
recept na zajíce,
zajíc recept,
jak připravit zajíce,
zajíc,
recepty na divočinu zajíc,
maso ze zajíce,
recept na zajíce na divočinu,
zajíc recepty,
jak dlouho pečeme zajíce,
jak nejlépe pripravit zajice,
připrava zajice na pečeni,
recepty na zajíce,
ulovený zajíc příprava,
jak pripravit divocinu,
jak upect nejlepe zajice,
dietní zajíc,
divočina-zajíc,
zajíc a mrkev,
vařený zajíc
Suroviny:
maso zaječí,
mrkev,
máslo,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
cibule,
koření divočina,
koření čili-šípek,
sůl,
slanina,
mléko
Komentáře (20)