Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 253 kJ / 3 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,36 g |
Tuky | 151,62 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 259 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 448,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na těsto smíchejte všechny suché suroviny, do nich pak přidejte všechny "mokré". Metličkou zamíchejte a dejte do kulaté, nejlépe teflonové, zavírací formy, dno vyložené pečícím papírem, boky lehce vytřené olejem. Pečte na 170 stupňů cca 15 min. Dejte vychladnout.
Krok 2: Uvařte si jahodový džus s cukrem a pudingem. Nechte trochu vychladnout.
Krok 3: Ve větší míse s víkem smíchejte šlehačku s kompotem a pudingem. Pokud jsou jahody v kompotu větší, můžete je trochu pokrájet. Nerozpadnou se tolik, jako mandarinky v původním hrk-hrk krému. Všichni asi postup krému znáte, ale pro ty, co ho neznají: do mísy dejte všechny suroviny na krém, pevně zavřete víkem a třeste tak dlouho, dokud se nepřestanou suroviny v míse pohybovat. Trvá to jen chvilku. No a to je skoro všechno.
Krok 4: Na vychladlý korpus uhlaďte jahodový hrk-hrk krém a zalijte pudinkem. Nechte uležet nejlépe přes noc v lednici.
Zveřejněno 18. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový hrk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8ZY
Moje poznámka
Jahodový hrk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8ZY
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 46 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 49 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 1 hodinou
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
buchta hrk krk,
hrk krk,
jahodový kompot s rumem,
hrk hrk řezy s jahodami,
jahodový,
buchta hrk hrk s jahodami,
hrk krk buchta,
hrk hrk dort s jahodami,
hrk hrk buchta s jahodami,
řezy hrk krk,
jahodové řezy hrk hrk,
hrk krk mandarinkové řezy,
hrk hrk krém,
hrk hrk řezy,
jahodová buchta hrk hrk,
jahodový kompot,
hrk krk řezy,
hrk hrk,
kolac hrk krk,
hrk hrk do dort.formy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
kakao,
vejce,
voda,
olej,
šlehačka,
pudink,
kompot jahodový,
džus jahodový,
pudinkový prášek,
cukr vanilkový
Komentáře (12)
JitkaS: Fotila jsem to v takovou divnou hodinu, že nebyla ještě tma, ale toho světla také už moc nebylo. S bleskem to bylo zase moc "přesvícené". Z deseti fotografií jsem vybrala to nejslušnější. Příště to bude snad lepší