Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 245 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,42 g |
Tuky | 124,30 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 24,18 g |
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme máslo a kolečka pórku na něm orestujeme do sklovata. Neměly by zhnědnout. Přidáme brambory, promícháme a zalijeme vývarem. Mírně osolíme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum a prováříme 45 minut. Krok 2: Směs necháme prochladnout, rozmixujeme do hladkého krému a necháme dále chladnout. Když polévka dosáhne pokojové teploty, přimícháme smetanu. Po úplném zchladnutí teprve dochutíme solí (horké bychom snadno přesolili) a podáváme studené, sypané čerstvou pažitkou (Na fotkách není, dnes jsem měla jen petrželku, bohužel).
Zveřejněno 21. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5Y5
Moje poznámka
Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5Y5
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 6 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 6 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 7 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 13 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 2 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 3 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 5 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 6 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 6 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 6 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 6 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 6 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 6 hodinami
Tématické fráze:
francouzská polévka,
francouzská pórková polévka,
francouzske polevky,
francouzská polévka recept,
francouzká polévka,
tradiční francouzské recepty,
francouzská polévka porková,
tradicni francouzska kuchyně recepty,
francouzká porková polévka,
porková polévka francouzská,
vichysoise,
francouzská zeleninová polévka krémová,
francouzská studená polévka,
francouzská krémová polévka,
polévka francouzská,
francouzská kuřecí polévka,
porkova francouzska polevka,
tradiční recepty,
porkova polevka vichyssoise,
francouska polevka
Suroviny:
pórek,
brambory,
máslo,
smetana ke šlehání,
sůl,
pažitka
Komentáře (20)
Římanka: Jí se studená, ale nemysli si, že jsem ji neochutnala teplou...i tak je moc dobrá. Já mám ráda polévky přímo vařící, když mi v hospodě přinesou jen teplou, tak mi ji tím zkazí. Ale tohle jsem přijala tak, jak to má být - sice pro nás nezvyklé, ale lahodné.
Děkuji za komentáře... Zbyla, tak se těším domů, až si ji nandám
Recept je dôkazom, že z mála surovín uvaríme skvostnú polievku.