Dětská jablečná přesnídávka II
Velkou úrodu jablíček snadno zpracujete v lahodnou jablečnou přesnídávku a vaše děti či vnoučata budou nadšená. Tahle přesnídávka opravdu nezklame a věřte, že po ní s vděkem sáhnou i dospělí. S tímto receptem si už přesnídávku v obchodě nekoupíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 039 kJ / 4 312 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,48 g |
| Tuky | 17,69 g |
| Vláknina | 131,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 185 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 952,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dětská jablečná přesnídávka II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G585
Moje poznámka
Dětská jablečná přesnídávka II
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G585
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 25 minutami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 1 hodinou
Sýrová kolečka
zonoro před 2 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 4 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 6 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 6 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 6 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 7 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 7 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 7 hodinami
Tématické fráze:
recept na jablečnou přesnídávku,
domácí přesnídávka,
domácí přesnídávka pro kojence,
domácí dětská přesnidávka,
recept na detskou jablecnou presnidavku,
domácí dětská výživa,
domácí přesnídávky pro kojence,
recept na domácí jablečnou přesnídávku,
domácí dětské přesnídávky,
domácí přesnidávky,
dětská výživa recept,
presnidavky recepty,
dětská přesnídávka,
přesnídávka pro kojence,
přesnídávka,
dětské domácí přesnídávky,
dětská přesnídávka recept,
jablecna vyziva,
domácí přesnídávka bez pudinku,
presnidavka recept
Suroviny:
jablko,
voda,
pudinkový prášek,
cukr krupice
Komentáře (53)
A kvuli tomu, abychom nejedli samou chemii, si obcas doma neco vyrobime. Vam doporucim pouze chodit nakupovat
Tuto přesnídávku jsem také dělala, když se to ještě rozmixuje ponorným mixérem tak slupky nejsou ani vidět ani tam nevadí. Dělala jsem ji pro ročního vnuka.
Lucie:
Olga:
A používáme ji opravdu jen jako přesnídávku (nebo ji přidáváme jako další vrstvu do ovocných pohárů, i k tvarohu na sladké kynuté knedlíky). Když ji dáš např. na koláče, které se pak pečou, myslím, že nahřátím při pečení pudink zřídne.
Cathleen
A na toto množství jsem dala jen dva pudingy, protože to bylo určitě méně, než z 5ti kg jablek, tak aby to nebylo moc sulcovaté.
Snad jsem trochu pomohla
Moniko,na vhodnost pudinku jsem se dotazovala pro mou 16měsíční dceru a byl schválen
Samozřejmě dávám bodík
Dobře zavíčkuj, vody stačí do poloviny sklínek. Sklenice většinou neotáčím, právě proto, aby mi nějaká, špatně chycená, nevytekla. Než je pak uklidíš, vyzkoušej, jestli se víčka chytly - nesmí se protáčet, když koukneš z boku, musí být "vcuclá" dovnitř a taky poklepem nehtu to uslyšíš. Čím vyšší tón, tím lépe. Špatně chycená sklínka zní dutě.
Myslím, že jakékoliv koření mohou až děti od 3-4 let, dítě už mám dospělé a přesně si to nepamatuji.
Jen jsem měla "dilemata" - v životě jsem nezavařovala. Těch pět kilo mají mít jablka před vykrájením? Ale konečná hustota se mi zdála ok, tak asi ano. Zavařuje se jak - sklenice ponořené po víčko? Co když nemám tak hluboký kastrol? Když pak sklenku otočím vzhůru nohama, neměla by se vylít nebo ano? A poslední - proč by se do toho malému dítěti nemohla přidat např. trocha skořice?
Jinak je mi všechno jasné