Mrkev ve sladkokyselém nálevu
Vychutnejte si zavařenou mrkev ve sladkokyselém nálevu, která spojuje křupavou texturu s dokonale vyváženou chutí sladkosti a jemné kyselosti. Tento lahodný doplněk k jídlům je skvělou volbou pro přílohu k masům nebo do salátů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 335 kJ / 80 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkev ve sladkokyselém nálevu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6P
Moje poznámka
Mrkev ve sladkokyselém nálevu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6P
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 56 minutami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 57 minutami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 1 hodinou
Rajčatový protlak
douver před 1 hodinou
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 5 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 6 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 7 hodinami
Tématické fráze:
zavarena mrkev,
zavařování mrkve,
zavařená mrkev recept,
mrkev zavařování,
jak sterilovat mrkev,
mrkev zavarena,
zavařování mrkve a petržele,
sterilace mrkve,
mrkev recepty zavařování,
jak zavarit mrkev,
sladkokyselý nálev,
zavařování mrkev,
zavařování mrkve ve sladkokyselém nálevu,
sterilujeme mrkev,
sterilovana mrkev,
sladkokyselý nálev na salát,
zavařená mrkev s hráškem,
recepty na zavařování mrkve,
zavařená mrkev a petržel,
zavařování mrkev s hráškem
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
mrkev,
ocet jablečný
Komentáře (6)
Inak súhlasím s casinom, toľko variť mrkvu...Robím malé mrkvičky na sladkokyslo (https://www.toprecepty.cz/recept/7989-mrkvicky/ ), toľko ich rozhodne nesterilizujem a už vôbec nie 2x, načo?
Řečnická otázka:
No a jak to dopadlo
Domnívám se, že 2x
***
Mrkev nezavařuji, ale pamatuji časy, kdy se mrkev na zimu uskladňovala v písku...
Teď je k mání celoročně nezavadlá