Mrkvičky

tejaja Kuchařka: tejaja

Zavařeniny 8 názorů

Suroviny

drobné mrkvičky (do délky 5 cm)
Na 1 malou (3,5 dl) lahvičku:
2 kolečka cibule
1 menší bobkový list
1 stroužek česneku
trocha kopru
2 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
mezi prsty hořčičných semínek (cca 10 kuliček)
Nálev:
3 dcl vody
1 dcl octa
3 zarovnané lžíce krystalového cukru
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prísady na nálev zmiešame a necháme rozpustiť cukor (netreba variť). Mrkvičky očistíme a varíme 5 minút, scedíme, necháme odkvapkať.

  2. Na dno fľaštičiek dáme všetko korenie a uložíme obvarené mrkvičky. Zalejeme nálevom, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.

Poznámka

Používame ako čalamádu, kyslé uhorky pod.

Hodia sa len skutočne malé mrkvičky do veľkosti 5 cm. Kto má záhradu, určite sa v nej nájdu aj takéto "miniatúry".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mrkvičky

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Takhle taky dělám kořenovou zeleninu a také jí trochu předvařím. Dělám si každou samostatně do malých skleniček a pak si vezmu kterou zrovna potřebuju.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)http://www.toprecepty.cz/recept/6427-minimrkvicky-...
    ...jen je nepředvařuju, krásně potom chrupkají:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Paprika Paprika

    Já jsem vždycky ze zavařených okurek první snědla ta 3 kolečka mrkve, která se tam přidávají.:-8:-8 Tohle by bylo přesně pro mně :yes::yes: Škoda jen, že nezavařuju:-(:-(:no: Nikdy jsem to nedělala, maminka mně to nenaučila ... ale já se jednou odvážím :-D:-D:-D +;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to teda koukám! To jsem nikdy neslyšela, ale celý život se učíme, co?;-):yes: Mrkev máme taky ještě v zemi, no, uvidíme, kolik jí bude.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    To máš pravdu,ale radšej zaváram kým je ešte ako tak teplo,rada si to chystám vonku:-)Ale keďže ma to dosť baví,tak to rada urobím čo najskôr,potom pridám aj nejakú fotku:-8:-))Páčilo sa mi na tých mrkvičkách,že boli také chrumkavé,ani moc tvrdé,ani mäkké.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Ivanka, má to tú výhodu, že môžeš zavárať postupne, mrkvička vydrží dlho, nemusí sa to spracovať ihneď po vybratí zo zeme. ;-):-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Toto som jedla u svokrovcov a bolo to veľmi dobré,len sa mi moc nechce s tými "miniatúrami" babrať:-S:-8.Ale keď vykopem mrkvu a bude ich tam veľa takýchto malých,tak sa na to asi dám:-))Super,že si sem vložila recept,inak by ma to nenapadlo:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: první mrkvička malé mrkvičky první mrkvička recept recept na male mrkvicky malá mrkvička mrkvička male mrkvicky jako priloha jak uvarit prvni mrkvicku mrkvička recepty mrkvička recept mrkev jak ji spracovat mrkev jak ji spracovat první mrkvička příprava zavařené mrkvičky zavarovani dyne malé mrkvičky v sladkokyselém nálevu malé mrkvička jana mrkvičky fotky mrkvičky malá mrkvička na másle

Zapomněl/a jsem heslo