Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá pobřišnice (nikoli bránice, jak se lidově nazývá, protože bránice je sval).
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 030 kJ / 1 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,83 g |
| Tuky | 100,83 g |
| Vláknina | 7,63 g |
| Cholesterol | 656 mg |
| Sodík | 414 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 14,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, rozetřeným česnekem, špetkou drceného kmínu, podle potřeby přidáme trochu mléka a dobře propracujeme.
Krok 2: Blánu rozprostřeme a rozdělíme na 4 díly. Z masa vytvoříme 4 placičky, zabalíme je do bránice a stlačíme do šířky. Při pečení se stáhnou.
Krok 3: Naskládáme do pekáčku na nahrubo nakrájenou cibuli, malinko posypeme kmínem, přidáme trošku vody, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na cca 180-185 °C.
Krok 4: Zhruba po půlhodince odklopíme a dopečeme. Podle potřeby přidáváme horkou vodu a přeléváme výpekem.
Krok 5: Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zelí ve všech úpravách nebo bramborová kaše a zeleninový salát. Takto připravené maso taktéž chutná studené s chlebem. Tuková blána dá tomuto jídlu specifickou chuť a vůni.
Zveřejněno 20. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glZ
Moje poznámka
Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glZ
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 17 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 17 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 18 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 18 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 4 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 5 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 12 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 14 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 15 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 16 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 16 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 17 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 18 hodinami
Tématické fráze:
sekana v branici,
sekaná v necu,
grilováni mletého masa,
vepřová blána,
sekaná v bránici recept,
vepřová sítka,
mleté maso recepty,
vepřová košilka,
sekaná pečeně v bránici,
sekaná v bláně,
pečená sekaná recept,
blana z prasete,
mlete maso na grilovani,
sekaná v košilce,
pečená sekaná v bránici,
recept na pečenou sekanou,
sekaná pečeně recept,
pečení branice,
recepty z mleteho veproveho masa,
sekaná pečená v bránici
Suroviny:
maso vepřové mleté,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
mléko,
blána tuková vepřová,
kmín drcený,
cibule
Komentáře (39)
Perfektně se balilo (práci to žádnou nedá, karbanátky mi přijdou pracnější - blánu jsem normálně nastříhala nůžkama), perfektně to vypadá (krásně kulaté, úhledné balíčky - i oko se "najedlo") a perfektně to chutná.
Za mě -
zriasená blana, ktorou sa fixuje črevo k pobrušnici,