Veka domácí na chlebíčky
Nejlepší veka na chlebíčky, jakou si můžete přát, je ta domácí. Vláčné kynuté těsto zvládne připravit s našim receptem i začátečník. Pokud chcete veku ještě chutnější, nahraďte olej máslem. Vaše chlebíčky s domácí vekou nic nepřekoná.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 945 kJ / 4 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,00 g |
Tuky | 93,90 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 8,22 g |
Sůl | 20,50 g |
Sacharidy | 766,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veka domácí na chlebíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERo0
Moje poznámka
Veka domácí na chlebíčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERo0
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 12 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 10 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Tématické fráze:
chlebíčková veka,
veka recept,
veka,
chlebickova veka recept,
recept na veku,
recept veka,
pečení veky,
veka z domácí pekárny,
těsto na veku,
chlebíčková veka - recept,
jak upéct veku,
recept na chlebíčkovou veku,
veky,
nejlepší veka,
recept na veky,
pečeme veku,
chlebíčková veka recepty,
veka v receptech,
veky recept,
tukova veka recept
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
cukr,
sůl,
olej,
mléko
Komentáře (153)
Veky tukové
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Me dneska stacilo si namocit jen ruce, testo jsem jimi jen potrela a znovu jsem ho hodila na 2 minuty do hnetace a pak uz bylo v pohode. Ale nekdy pridavam i lzicku vody, opravdu zalezi na te mouce. Tento recept je skutecne perfektni.
Prišiel som si sem pre radu, robil som veku z polovičnej dávky, čiže pol kila muky atd. Všetko sa pekne podarilo, nechal som cesto vykysnut takmer hodinu, rozdelil na dve časti, vyvalkal a zroloval. Potrel vodou a sup do rúry. 200 stupňov, horný aj spodný ohrev. No neviem prečo, tie moje veky mali tak polovičný objem z týchto, čo sú tu na fotkách. Za každú radu ďakujem
Pul kila mouky, 250mleka, 20 drozdi 20 cuktu 3l. Oleje. Ale je to tedy desne tuhe. Tak nevim... ma to tak byt?
Uz jsem semka davala kdysi davno fotografie (byla jsem zaregistrovana jako Mirkam), ale nemuzu si ani za nic vzpomenout na sve puvodni heslo, takze jsem se tedka zaregistrovala znovu a vkladam dalsi fotky.
Tip: nechte těsto ještě před vykynutím přes noc (nebo i 24-48 hod.) v lednici, teprve pak vytáhněte a ještě nechte dokynout. Částečná enzymatická fermentace udělá s těstem divy. Je pak mnohem lepší (možno použít u jakéhokoli těsta, u pizzy je to skoro nutností, abyste měli dobrou).
Ohledně praskání veky - možná na povrchu po dobu kynutí oschla? Já nechávám kynout vytvarované veky pod mikrotenovým přířezem a tak těsto neoschne.