Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Elina křenová bomba

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 500 kJ /
2 271 kcal
Bílkoviny165,35 g
Tuky151,40 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 1,71 g
Sůl0,75 g
Sacharidy56,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kýtě prořízneme kapsu,kterou naplníme strouhaným křenem střídavě s máslem. Kapsu upevníme nebo ovážeme provázkem a zprudka ji na oleji opečeme ze všech stran. Krok 2: Pak ji přendáme do pekáčku, trochu podlijeme. Přidáme i výpek z pánve a můžeme pokrýt slaninou. Ještě přidáme zbytek másla a pečeme nejprve přikryté a později odkryjeme,aby to hezky zčervenalo. Krok 3: Hotové maso vyjmeme a výpek zaprášíme moukou a uvaříme hladkou omáčku. Můžeme do omáčky ještě přistrouhat trochu křenu. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 4. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Elina křenová bomba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/86Xj

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Elina křenová bomba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/86Xj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá to bajecně.:-K

Verčo, teď bude půl prasátka a kýty bývá hodně, takže, tohle si ukládám a díky za tip na dobré jídlo!!:yes::yes::yes:

Dělám hoodně podobně, jen do křenu přimíchám oloupané nastrouhané jablko :-p:yes:

Právě před chvílí jsem doma vyhrabala podobný a letitý recept na vepřové, když jsem přemýšlela, co s ním zítra udělám a fakt přemýšlela, že to zkusím, křen jsem nedávno koupila :-) Tak to zítra prubnu :-):yes:+

tak tohle musím zkusit, křen milujeme, ale dát ho do masa mě nenapadlo, dávám rozhodně bodík:yes:

Bibinko,já jsem dala 20dkg a bylo to málo,vůbec to není ostré,i když při strouhání mi vstávaly i vlasy na hlavě.Krásně se to rozplyne do chutě masa a protože tam není skoro žádné koření,tak je tam ten křen potřeba.Ta palčivost se úplně ztratila.:-8

Jaruško, zdá se mi, že je tam toho křenu až dost;-)není to ve výsledku pálivý, nebo moc ostrý:-?jinak to vypadá pěkně;-)

No, tak toto musím chválit, nacpat křen do masa, také mě to nenapadlo, i když máme "křena" hodně-vedle za plotem:-! Takže bodík jede:-p:yes: To je recept, který neznám a proto si ho mohu pochválit a ohodnotit:-!:yes:

Tématické fráze:
křenová kapsa, co je dobrého k uzene kyte, vepřová kýte, omáčka k uzené kýtě, kren co s nim, proč je křen málo ostrý, křenová omáčka k vepřové kýtě, křen ke kýtě, vepřová bomba, nastrouhany křen,co s ním?, bomba maso

Suroviny:
kýta vepřová, křen, máslo, sůl, pepř, mouka hladká, olej, slanina

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu