Suroviny
Porce: asi 800 g zmrzliny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 532 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 4,40 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 121,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny vychlazené suroviny rozmixujeme do hustého koktejlu a dáme zmrazit do zmrzlinovače.
Zveřejněno 25. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zmrzlina z moruší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o89Y
Moje poznámka
Zmrzlina z moruší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o89Y
Nejnovější recepty
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 2 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 2 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Bezé roláda s lískovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové švestkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 1 hodinou
Maková náplň
lucyb před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 3 hodinami
Čočková polévka z červené čočky
Kajkajak před 3 hodinami
Zavařené meruňky
Jana2017 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kamilchen před 5 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Kava 2 před 6 hodinami
Meruňkové nanuky
Cejenka před 6 hodinami
Bramborové šišky
cherst před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
janickajan před 6 hodinami
Tématické fráze:
moruše černá zpracování,
moruše černá recepty,
zpracování moruší,
marmeláda z moruše,
moruše zpracování,
jak zpracovat moruše,
marmeláda z moruší,
džem z moruše,
zpracování moruše,
moruše bílá recepty,
moruše marmeláda,
moruše dzem,
jak chutná moruše,
co udelat z moruse,
moruše černá,
dzem z morusi,
moruše černá keř,
jak zpracovat moruši,
co udelat z moruší,
moruše černá recept
Suroviny:
moruše,
jogurt bílý,
smetana ke šlehání,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (22)
Kanyla: pokud nemáš zmrzlinovač a chceš jakoukoliv zmrzku zkusit udělat, vyrob ten počáteční "koktejl" a dej ho v krabičce do mrazáku. Pak stačí zmrzku asi co 45-60 minut pořádně promíchat (ztuhlou část s tou řídkou) - tím zabráníš tvorbě ledových krystalů, které by mohly poškrábat vaše namlsané jazýčky
Máš to krásně naaranžované
Ještě poznámka - ty černé moruše se mi zdají být lehce víc kyselejší, než ty bílé.
Ty černé velice barví. Určitě by z tho byla výborná šťáva a kámoška z nich dělala prý úžasnou marmošku.
Taky jsem ji vůbec neznala, najdu na ni nějaký odkaz a mrsknu sem.
Do Poznámky jsem dala dva odkazy na články o moruši a jejím zpracování a koupit se dá třeba na výstavě Floria Věžky nebo na jaře a na podzim tady http://www.stareodrudy.org/ovocne-stromy/moru%C5%A...
o morusi jsem snad nekde nekde slysela, ale kdyz na to koukam, tak mi to prijde jako ovoce z jine planety
Ale jak píšu - normálka se keřík dá koupit v zahradnictví.