Vídeňský salát
Tento bramborový salát je snadný na přípravu a navíc je odlehčený díky tomu, že v něm není ani lžička majonézy! Vyzkoušejte bramborový salát, který se hodí ke smaženému řízku, stejně jako příloha na letní grilovačku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 842 kJ / 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,86 g |
| Tuky | 27,89 g |
| Vláknina | 25,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 138,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celé brambory ve slupce uvaříme do měkka asi 20 minut (dle velikosti brambor). Necháme vychladnout.
Krok 2: Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme oloupané a najemno pokrájené cibule a nasekanou pažitku.
Krok 3: Připravíme zálivku. Smícháme vodu, olej, sůl, pepř a hořčici. Zalijeme brambory a promícháme.
Krok 4: Necháme v lednici uležet nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 14. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6GVz
Moje poznámka
Vídeňský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6GVz
Nejnovější recepty
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 minutami
Linecké růžičky
Přidáno před 2 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 3 minutami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 27 minutami
Pracny
xx_nattali_xx před 28 minutami
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 29 minutami
Perníčky
xx_nattali_xx před 29 minutami
Koprová omáčka
RomanaMonika před 1 hodinou
Banánové brownies
Vladula92 před 1 hodinou
Tématické fráze:
vídeňský bramborový salát,
vídeňský bramborový salát recept,
recept na vídenský bramborový salát,
lehký vídeňský bramborový salát,
bramborový salát vídeňský,
vídenský, bramborový salát bez majonézy,
vídeňský salát bramborový,
hospodský bramborový salát,
vídeňský bramborový salát bez majonézy,
zálivka na vídeňský salát,
vídeňských salát,
vydensky salat,
videnskýsalát,
lehký vídeňský salát,
vídeňký salát,
vídenský,
wídensky salat,
vídešký bramborový salát,
bramborový vídenský salát,
vídešký salát
Suroviny:
brambory,
cibule,
pažitka,
olej,
hořčice plnotučná,
voda,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)
Zálivka se leje na ještě teplé nakrájené brambory a vše se promíchá. Brambory se nesmí !! nechat předem vycladnout, studené zálivku nevstřebají. V tom je právě to podstatné pro vídeňský salát.