Zapečený angrešt
Zapečený angrešt je lahodný dezert, který spojuje pikantní chuť zázvoru se sladko-kyselými tóny angreštu a jemnou vůní bezové šťávy. Tento originální pokrm je ideální volbou pro všechny, kteří hledají neobvyklé a osvěžující kombinace chutí.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 631 kJ / 1 824 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,04 g |
| Tuky | 28,17 g |
| Vláknina | 27,40 g |
| Cholesterol | 76 mg |
| Sodík | 687 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 349,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu si předehřejeme na 190 °C.
Krok 2: Do kastrolu dáme všechny suroviny na pečený angrešt a pod pokličkou dusíme cca 5 minut, až začne angrešt praskat.
Krok 3: Poté všechno z kastrolu přelijeme do zapékací misky, kterou si trochu vymažeme máslem.
Krok 4: Těsto: všechny suroviny na těsto, kromě podmáslí, zpracujeme rukou nebo v robotu na drobenku.
Krok 5: Poté přidáme podmáslí a vznikne nám lepivé, tuhé těsto, které pomocí lžíce nanášíme v hromádkách o velikosti buchty na angrešt tak, až pokryjeme celou plochu.
Krok 6: Posypeme třtinovým cukrem a vložíme do trouby.
Krok 7: Pečeme cca 25 minut. Při servírování dáváme nejen těsto, angrešt, ale také šťávu.
Krok 8: Vše doplníme kopečkem zmrzliny nebo kysané smetany. Můžeme ještě přelít javorovým sirupem (není nutné).
Zveřejněno 18. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený angrešt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzNY
Moje poznámka
Zapečený angrešt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KzNY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 54 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 57 minutami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 13 hodinami
Tématické fráze:
angrešt recepty,
recepty z angreštu,
angrešt,
co z angreštu,
angrest recept,
recepty angrešt,
sirup z angreštu,
recepty na angrešt,
recept angrešt,
angrest -foto,
pečeme z angreštu,
co z angreštu recept,
recept na angrešt,
angrešt sirup,
sirup z angreštu recept,
recept z angreštu,
buchta z angreštu,
moučník z angreštu,
angréšt-recepty,
co z angreštu recepty
Suroviny:
angrešt,
cukr krupice,
zázvor,
sirup bezový,
voda,
mouka hladká,
kypřící prášek,
sůl,
máslo,
cukr krupice,
podmáslí,
cukr třtinový,
zmrzlina
Komentáře (31)
všem vám, lidičky, mocinky děkuju za přízeň
Jak je možné, že máš srpnový Apetit
varilamyskakasicku: Ivi, taky jsem si to nedovedla představit.. nevím, jak to popsat.. je to pikantněkyselkavovoňavé, šťavnaté a nahoře křupavé
spagetka: no fakt.. včera nebo předevčírem mi ve schránce přistálo srpnové vydání Apetitu.. tam je zas dobrot, lidí zlatí.. to je mor, to je mor