Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 540 kJ / 607 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 99,50 g | 
| Tuky | 21,00 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 325 mg | 
| Sodík | 6,25 g | 
| Sůl | 15,50 g | 
| Sacharidy | 5,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso si nakrájíme na menší kostky nebo nasekáme v mixéru. Ochutíme podle nálady (já jsem dala decentně pouze sůl), špetku cukru a papriky, ale můžete si klidně přidat olivy, feferonky, pepř.
	Krok 2: Dále přidáme několik lžic vody (jen tolik, kolik nám maso dovolí pojmout) a výslednou směs pár minut zpracováváme, aby se všechno správně prolnulo. Vzniklý polotovar zakryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce odležet minimálně 24 hodin.
	Krok 3: Odpočaté maso pořádně napěchujeme do mikrotenového sáčku, pevně zavážeme a vložíme do uříznuté pet lahve. V hrnci přivedeme vodu k varu, potom plamen ztlumíme cca na poloviční výkon a „šunku“ do něj vložíme.
	Krok 4: Nedáváme do vroucí vody, naopak se doporučuje vařit na velmi mírném plameni, prý stačí 1 hodina na 1 kg masa. Osobně jsem vařila 30 minut na stupeň 3 a poté nechala maso ještě chvíli dojít na plotně. Hotovou šunku necháme ještě několik hodin vychladnout, pak vyndáme z obalu a nakrájíme.
Zveřejněno 24. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jednoduchá vepřová šunka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5rR
Moje poznámka
					
				
Jednoduchá vepřová šunka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5rR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 11 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							domácí dušená šunka ve folii, 
						
						
							vaření šunky, 
						
						
							šunka v pet lahvi, 
						
						
							domácí šunka ve střevě, 
						
						
							jak správně uvařit šunku, 
						
						
							jak uvarit sunku, 
						
						
							domácí šunka v pet lahvi, 
						
						
							šunka v tlačenkovém střevě, 
						
						
							jednoduchá domácí šunka, 
						
						
							vepřova šunka, 
						
						
							výroba domácí šunky, 
						
						
							domaci sunka v tlacenkovem streve, 
						
						
							jak spravně vařit šunku, 
						
						
							domácí šunka v tlačenkovém střevu, 
						
						
							jak správně uvařit domácí šunku, 
						
						
							domácí sunka v petlahvi, 
						
						
							šunka ve střevě, 
						
						
							vaření šunky v pet lahvi, 
						
						
							domáci šunka v tlačenkovém obalu, 
						
						
							nápady na výrobky z pet lahví
						
					
						Suroviny:
						
							plec vepřová, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							paprika sušená sladká
						
					
	
			
Komentáře (17)
Nápad s petkou je SUPER!!!+8