Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky s jablíčky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 384 kJ /
2 243 kcal
Bílkoviny48,05 g
Tuky75,87 g
Vláknina19,85 g
Cholesterol 414 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy332,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy si dáme 1 kávovou lžičku cukru, teplé mléko, kvasnice a necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek vzejde, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Dáme ho na teplé místo kynout, asi 1 hodinu. Krok 2: Jablíčka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na hranolky. Těsto dáme na pomoučněný vál, rukama prohněteme, rozdělíme na čtyři dílky. Z každého uděláme kuličku a necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Těsto rozválíme do kruhu, ten radýlkem rozdělíme na 8 dílků (trojúhelníků). Do širokého kraje dáme hranolek jablíčka a ke špičce smotáme. Krok 4: Dáme na plech a upečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 20 minut. Ještě horké potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicovým cukrem.

Zveřejněno 31. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky s jablíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1E83

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky s jablíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1E83

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jéé ty jsou hezounké:-p+:yes::-K

vypadají úžasně:-p:-p;-):-)):yes::yes:

Díky:-K,
myslela jsem, že bez tuku budou tuhé, ale i druhý den jsou krásně vláčné. Teda už nejsou, Davča je ráno dojedl:-S, abych zas něco upekla;-).
Zkuste a písněte..

Tak ty nemají chybu :yes::yes::yes:

Tak se tak dívám po ránu, že v nejbližší době bude dieta kolem mně chodit ale velice velikým obloukem:-O;-):-)):-S máš je nádherné a vyzkouším v nejbližší době:yes::yes::-K

Vypadají skvostně! A věřím, že i chutnají.:-p +bod:-K

Objednávám si jeden rohlíček:-p a posílám za něj bodíček ;-):yes::-K

Paráda :-p;-):yes:

rohlíčky s jablíčky:-p:-p;-):yes::yes: bude sbírat bodíčky, přidám mu celičký;-) děláš mi chutičky;-):-D:yes::yes:

To se dělá provokovat večer takovou krásou, dobře mi tak nemám sem lézt večer:yes:rohlíčky jsou moc pěkné určitě vyzkouším:yes::yes:+6

Ukladám si, u nás kysnuté veci frčia...:yes:

Díky holky:-K

Oskeruska:Taky jsem na to koukala, ale výsledek je super, stačí ta smetana;-)

super:yes: a v testu zadny tuk;-)musim zkusit :yes:

Tváří se na mě velice zdařile:yes:

:-p:yes: vypadají lákavě:-K

Tématické fráze:
recepty z jablek, rohlíčky s jablky, rohlíčky s jablky a rozinkami, rohlicky z jableck a ořechů, rohlíčky sjablíčky, top recepty z jablek, jablka kvasnice recept, recepty z jablekskoricove rohlíčky, rohlíčky s jablíčkem, rohlíčky plněné jablky, rohlicky dusenymi s jablky, recepty s z jablek, co s jablíčky, recepty-rohlíčky s jablíčky, skoricove rohlicky z jablicky, rohlíčky sjablíčky, rohlíčky s jablíčkam, kuřecí rohlíčky

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, kvasnice, cukr, cukr, smetana zakysaná, mléko, žloutek, skořice mletá, jablko, máslo, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu