Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové řezy s ořechy

Med a ořechy tvoří dokonalou kombinaci, která nikdy neomrzí. Pláty medového těsta, ořechová krusta a máslový krém, to jsou medové řezy s ořechy, které prostě musíte vyzkoušet. Příprava je poněkud pracnější, ale o to skvostnější je výsledek.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

simonka

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby uležení

110 min (60 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby uležení)

Suroviny pro 1 plech

plechy o rozměrech 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 396 kJ /
8 938 kcal
Bílkoviny135,13 g
Tuky546,72 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 7,06 g
Sůl1,00 g
Sacharidy852,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dva plechy na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 2: Připravíme těsto. Ručně (nebo v mixéru) vypracujeme z uvedených surovin hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Krok 3: První díl těsta rozválíme na velikost plechu, přeneseme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 10-15 minut. Krok 4: Druhý díl těsta rozválíme na velikost plechu a přeneseme na druhý plech. Krok 5: Připravíme ořechovou krustu. Všechny suroviny dáme do pánve a za stálého míchání necháme rozpustit. Ořechy pozvolna orestujeme a dáváme pozor, ať se nespálí. Krok 6: Druhý, připravený díl těsta potřeme ořechovou krustou a dáme péct do trouby. Pečeme dozlatova při 180 °C asi 10-15 minut. Během pečení hlídáme. Krok 7: Obě placky necháme vychladnout a připravíme krém. Krok 8: V hrnci rozehřejeme mléko s cukrem. Přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše vody. Promícháme a svaříme na hustou kaši. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Krok 9: Do zchladlé směsi postupně zašleháváme povolené máslo. Krok 10: Krémem namažeme suchou placku (bez ořechové krusty) a na krém položíme druhou placku s ořechovou krustou (ořechy nahoru). Krok 11: Hotové řezy necháme před podáváním uležet v lednici.

TIP: Sváteční a netradiční řezy na plech

Zveřejněno 16. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Medové řezy s ořechy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E97v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Medové řezy s ořechy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E97v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vera Vonaskova 3. 10. 2015 13:47
Recept chci zkusit budu mít svátek tak pro kolegyně do práce. Udělám z toho 20 kousků?

Těsto se dobře válí mezi dvěma černými plachtami /prodává lidl i tescoma/.
A já vše dělám v mixeru, ručně určitě ne. Řezy jsou naprosto vynikající.

Vynikající řezy, rodina chválila. Posílám bodík a veliký dík za super dobrůtku. Posílám foto pokud bude vadit tak smažu :yes::yes::-K:-p:-p

Škoda špatně napsaného ale jinak úžasného receptu. Být začínající kuchařka, tak podle návodu vyšlehám mléko s maizenou a máslem a pak bych se asi divila......Cukr je kde, postup při uvaření krému je kde?

Nejlepší šmakuláda...vynikající a ani ne tak těžký:-p

opravdu luxusní moučníček:)

eva hubova:Evi, máš recht..vlastně jsem to taky tak dělala:-8;-):yes:

Adela:já to dělám tak, že rozpustím máslo, med a cukr a pak teprve vsypu ořechy.

Adela:dáš to všechno do pánve, to se ti rozpustí a ty mícháš, až se to osmahne(lehce);-)

Nikdy jsme nic nepekla(jako malá perníky). Chci si upéct tohle, ta ořechová krusta mi ale nneí jasná. Na pánev dám všechyn ty ingredience na ní a smažím, nebo je smíchám a pak až dám smažit? Díky

pekla jsem pro přítele...mohl se utlouct! Úžasný recept:yes:bod

Superní:yes:

majka(ner.)Já dávám do těsta taky jen 10dkg tuku a je to dost

Tématické fráze:
ořechové řezy na plech, ořechové řezy nejlepší recepty, ořechové řezy, ořechovo medové řezy, ořechové řezy medové, medový řez, řezy s ořechy, vánoční medové řezy, medové řezy od babičky, medove orechove rezy, ořechové medové řezy, ořechový řez, řezy medové nejlepší recepty, recept na vánoční ořechový řez, řezy s ořechovou krustou, nejlepší ořechové řezy, vánoční ořechové řezy na plech, ořechové řezy s medovou krustou, medové placky, ořechovo medový řez

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, med, mléko, soda jedlá, tuk hera, ořechy vlašské, cukr krupice, med, máslo, mléko, škrob kukuřičný, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu