Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 416 kJ / 3 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,17 g |
Tuky | 138,06 g |
Vláknina | 66,15 g |
Cholesterol | 4,17 g |
Sodík | 6,97 g |
Sůl | 16,22 g |
Sacharidy | 314,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky nebo jiné pečivo pokrájíme na menší kolečka, osolíme, přidáme sádlo, očištěné a pokrájené houby, prolisovaný česnek, syrová vejce, čerstvou majoránku, medvědí česnek a koření.
Krok 2: Vše řádně promícháme a hmotu rozdělíme na dvě části.
Krok 3: Do jednoho rukávce přidáme ještě sušenou chilli papričku, abychom měli jednu šišku tlačenky pikantnější a druhou méně ostrou.
Krok 4: Poté plníme tlačenku do fóliového rukávce na tlačenky, který z obou stran zavážeme provázkem.
Krok 5: Rukávce s tlačenkou ponoříme do studené vody, kterou jsme před tím osolili a pomalu vaříme vše asi po dobu 35 minut.
Krok 6: Vychladlou tlačenku v rukávu propícháme tam, kde je vzduch, aby se nám pak nedrobila a řádně zatížíme něčím těžkým, tím ji i dobře stlačíme.
Krok 7: Na 12-15 hodin vše dáme do lednice.
Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.
Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.
Zveřejněno 6. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLj7
Moje poznámka
"Delikatesa" z několika druhů jater a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLj7
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 4 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 16 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 21 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 27 minutami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 29 minutami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 2 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 3 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 5 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 13 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 15 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 16 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty z hub,
portabella,
jak dlouho skladovat houby v lednici,
houba portabella,
houby portabella,
portabella recepty,
houbové recepty,
recepty houby a jatra,
portabella recept,
portabela,
žampiony portabella,
houby portabella recept,
recepty na houby,
žampiony portabella recepty,
jatra na houbach,
recept portabella,
portabela recepty,
houby portabela,
houba delikatesa,
rizoto s králičími játry
Suroviny:
játra kachní,
játra krůtí,
játra kuřecí,
houby,
šunka od kosti,
bok česnekový,
vejce,
vejce,
česnek český,
sádlo,
koření gyros,
česnek sušený medvědí,
bylinky,
majoránka,
pórek,
chilli,
rohlík
Komentáře (43)
Jen mám takový dotaz