Roštěnky na smetaně
Suroviny
Porce: Pro kolik lidí děláte :)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 229 kJ / 1 489 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,86 g |
Tuky | 57,48 g |
Vláknina | 14,86 g |
Cholesterol | 464 mg |
Sodík | 570 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 22,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjoE
Moje poznámka
Roštěnky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjoE
Nejnovější recepty
Závin s hruškou a hermelínem
Přidáno před 6 hodinami
Banánový chlebíček
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 7 hodinami
Boršč na neděli
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohovo povidlový koláč s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Fazolová pomazánka
Přidáno 10. 10. 2025 17:22:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny řezy
HankaVav před 33 minutami
Chléb z kvásku
Olga077 před 2 hodinami
Jáhly se švestkami
Monkrizova před 3 hodinami
Chléb s omeletou (vaječný řízek)
jeho.vysost.zeli před 3 hodinami
Krémová cibulačka
Jitkazmecka před 3 hodinami
Koláče podle babičky
Eva_H před 4 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
schoeniger před 4 hodinami
Domácí utopenci
Simona Maskova před 4 hodinami
Vláčný jogurtový koláč
Ludmila548 před 5 hodinami
Tématické fráze:
roštěná na smetaně,
roštěnky na smetaně,
rostenka na smetane,
roštěnky v troubě,
rostenky na smetane recept,
rostenky na na smetaně,
roštěná na smetaně recept,
roštěnka s knedlíkem,
roštěnka s těstovinami,
roštěná se na smetaně,
roštěná na smetaně s rýží,
hovězí roštěná na smetaně,
roštěnky s těstovinami,
recept rostenky na smetane,
recept roštěná na smetaně,
recepty roštěná na smetaně,
roštěná a smetana recept,
hovězi roštěnky na smetaně,
svíčková na smetaně z roštěnky,
vepřové roštěnky na smetaně
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
sádlo,
zelenina,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
šťáva citronová,
smetana kysaná
Komentáře (8)
Jako do každého sněhu z bílků je na pěnové cukroví nejlepší pískový cukr. Sníh na pěnové cukroví ušleháme tuhý, ale ne tak, aby se srážel do hrudek.
Bílky si pečlivě oddělíme od žloutků a šledámeje ve zvláštním kotlíku (jen na sníh) nebo v kamenném hrnku. Ušlehanou bílkovou hmotu stříkáme na plech ozdobnou trubičkou, nastrčenou do seříznutého konce igelitového sáčku. Plechy pod cukroví nahřejeme a tence natřeme voskem nebo na plechy položíme papír na pečení.
Na plech stříkáme pusinky, tyčinky, kolečka i jiné ozdobné tvary a hned je pečeme v mirnější, ale přece teplé troubě, aby nabyly. V příliš teplé troubě nabudou ale ztrácejí tvar, v málo teplé nenabudou.
Po vyběhnutí je mírněji dopékáme, vlastně dosušíme, ale nevysoušíme, aby zůstaly uprostřed vláčné. Pěnové pečivo má být bílé nebo jen mírně nažloutlé.
, když si přečteš větu u přidávání fotek, i poučení na konci stránky, je jasné, že porušuješ autorská práva, prosím, odstraň ji.