Suroviny pro 1 plech
plech se zvýšeným okrajem 40 x 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 953 kJ / 4 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,58 g |
Tuky | 167,84 g |
Vláknina | 27,88 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 356 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 548,32 g |
Postup přípravy
1. způsob: ustřihneme kus pečicího papíru velikosti plechu a těsto pomocí válečku vyválíme na něm a pak přeneseme na plech.
2. způsob: papírem vysteleme plech a těsto vyválíme přímo v něm.
3. způsob: klasicky, na pomoučněné podložce vyválíme plát těsta o velikosti plechu a přeneseme ho na plech, vystlaným pečicím papírem. Druhý plát těsta rozválíme jak chceme, ale musíme docílit stejné velikosti, jako u těsta spodního. Krok 7: Připravíme krém: mléko uvedeme do varu. Zvlášť v míse ušleháme žloutky s moukou. K této směsi přilijeme vařící mléko, přidáme cukr, prošleháme metličkou a zjemníme přidáním smetany. Nevaříme. Krok 8: Ořechy dáme do mikrotenového pytlíku a potlučeme paličkou na maso. Na plát vyváleného těsta rozložíme s odstupy plátky hrušek. Poházíme ořechovou drtí, přelijeme polovinou krémové zálivky. Krok 9: A nyní na takto připravené těsto s tím vším, přeneseme druhou část vyváleného těsta (viz foto postup). Do propadlin dáme zbývající hrušky a dále postupujeme stejně, jako u spodní vrstvy, tzn. poházíme ořechy. Krok 10: Polijeme zbývajícím krémem a vložíme do trouby. Pečeme 40 minut při teplotě 170 °C.
Zveřejněno 15. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DW1y
Moje poznámka
Listové řezy s pošírovanou hruškou ve smetanovém krému
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DW1y
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 17 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 18 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 21 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 23 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 24 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 27 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 36 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Tématické fráze:
listové těsto s hruškami,
recept na bohatství makový dort,
řezy s hruškami,
listove kremove řezy,
krém do listového těsta,
rez na listech hrušky,
krém do listových řezů,
listové těto,
makový dort recept na bohatství,
lístové řezy,
pošírovat,
strudl s hruskama,
listove testo hruskama,
listove testo hruskama,
všechny recepty ládi hrušky listové řezy,
rozmražení listového těsta,
hruškové řezy z listového těsta,
krem na listové těsto,
listové řezy s hruškami,
kremove rezy s hruskami
Suroviny:
těsto listové,
hruška,
víno bílé,
cukr krupice,
badyán,
šťáva citronová,
mouka hladká,
žloutek,
mléko,
smetana,
cukr krupice,
ořechy vlašské
Komentáře (43)
Jen jsem pekla na 180st, zdálo se mi, že při nižší teplotě se dlouho nic nedělo...
vcera vecer upeceno, dnes uz temer snezeno. Velky uspech, posilam bodik i pusu
+