Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kostky s brokolicí do naší kuchyně / s kořením nebo s bylinkami /

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie847 kJ /
203 kcal
Bílkoviny22,00 g
Tuky1,50 g
Vláknina20,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici rozebranou na růžičky nejdříve ponoříme do vroucí vody / můžeme dát i lžičku octa / a pak přecedíme od drobných nečistot, které nám vyplavou napovrch. Krok 2: Poté ji rozmixujeme na hustou kaši, kterou vkládáme do tvořítek na led. Kdykoliv ji pak můžeme v kuchyni použít.

Zveřejněno 20. 9. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Je to velmi zdravá zelenina, ale není vždy hned po ruce, tak si ji uděláme do zásoby, abychom ji mohli využívat v kuchyni častěji. Můžeme k ní přidat i libovolné koření /kari nebo muškátový oříšek, sůl nebo jiné bylinky/ nebo ji uvaříme samotnou.

Můžeme ji také dát do odšťavovače a popíjet jen tak, aneb z ní vařit chutné polévky s mrkví, celerem, petrželkou, smetanou apod.

Růžičky brokolice obsahuje látku zvanou sulforafan, který chrání plíce, proto je velmi vhodná pro kuřáky a také preventivně působí podle studií velmi účinně proti rakovině.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vn7v

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vn7v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Děkuji děvčata za příspěvky:-K;-)

taky brokolici po oblanšírování rovnou mrazím.. ale ta tvoje vypadá efektně;-):-K:yes::yes:

Super nápad:yes::yes:

Bahula: tak tak, pro mne je lepší tento způsob, sáhnu, vyklopím a vložím, dnes jsem vložila tuto kostku i do kuřátka, včetně bylinek:-K

Děkuji za Vaše příspěvky ke zdravému využití brokolice;-):-K

no to paráda, moc super nápad Ivi, udělám:-p:yes::yes::-O:-K+ bodík:-K

varilamyskakasicku:Ty máš nápady:yes: Vždy připravena co:-?:-K

Já radši také čerstvou nebo mražené růžičky :-) Ale když to někdo využije....

Jana Remkova: Jani, to není myšleno, že to je jen kostka k přípravě na polévku z brokolice:-)):-), naopak, je to myšleno jako prevence na široké využití v kuchyni z důvodu sulforafanu, který je v brokolici obsažen, viz poznámka v receptu:-K

Frantiska: tak přesně, jak píšeš, to dělám, mám ji hned po ruce a mrazák mám pro nás dva pidi mrňavý, nemám místo na zmraženou brokolici a jinou zeleninu, nemám zahrádku žádnou a proto volím tuto cestu a postupuji podle zdroje : Recepty pro zdraví.
Vše je to věc jednak prostoru a potom dalšího využití v kuchyni;-):-K

je to idelani pro lidi s malym mrazakem prijde mi to skladne :) a vyhoda je, ze to je hned po ruce nemusi se nic krajet nebo mixovat

maris:Já měla svoji, ale když je brokolice v akci, tak neváhám;-)

1974andrea: a já si radši koupím čerstvou:-)), ale kdybych měla svoji ze zahrádky, tak bych zamrazila taky růžičky:-)

Jana Remkova::-D Zrovna jsem při čtení receptu myslela na totéž, co ty, že si zamrazuji radši rovnou brokolici;-)

Úžasná fotka, som si najprv myslela, že je to nejaký koláčik:-))

Tématické fráze:
jak zamrazit brokolici, zamrazit brokolici, koření na brokolici, jak zamrazit cerstvou brokolici, koření k brokolici, brokolice - využití, brokolice koření, brokolice vhodné koření, jake kořeni na brokolice, brokolice,využití, jjak zamrazit brokolici, vhodné koření na brokolici, brokolice a bylinky, koření vhodné na brokolici, cepty z brokolce, koření na brokolici!, brokolice a koření, co se využije z brokolice, kostky ledu s bylinkami, brokolici jak zamrazit

Suroviny:
brokolice, voda, koření, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu