Roštěnky
Šťavnaté hovězí plátky, pomalu dušené na cibulce, patří k nejoblíbenějším tradičním jídlům. Roštěnky s jemnou omáčkou a přílohou podle chuti potěší každého milovníka poctivé domácí kuchyně.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 361 kJ / 325 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,28 g |
| Tuky | 15,22 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 38,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky na okraji nakrojíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Krok 2: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a roštěnky na ní po obou stranách opečeme, až zezlátnou.
Krok 3: Pak je podlijeme vodou. Na každou roštěnku položíme navrch osolené plátky syrových brambor.
Krok 4: Občas podléváme brambory šťávou, dusíme přikryté doměkka.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QOq
Moje poznámka
Roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QOq
Nejnovější recepty
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 1 hodinou
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 2 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 12 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Lehký salát z červené řepy s mozzarellou a vlašskými ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené pečené řízky
Kmotrajara před 13 minutami
Farářské řízky
Elliska4321 před 1 hodinou
Omáčka z čerstvých rajčat
maris před 3 hodinami
Snadné škvarkové pagáčky
Wanilor před 3 hodinami
Vánoční cukroví
RadkaS89 před 4 hodinami
Cikánský řízek
Sweety77 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
jaromira.hod před 7 hodinami
Gothajský salám na způsob utopenců
RH-12 před 10 hodinami
Jogurtová buchta
kiramon před 11 hodinami
Tématické fráze:
roštěná recept,
hovězí roštěnky,
nejlepší přírodní hovězí roštěná,
top rec,
hovezi roštěná recept,
nejlepsi hovezi rostenky,
roštěná recepty,
recept na roštenou,
teleci roštěna,
hovezi rostenka,
recept roštěná,
hovezi rostena recepty,
hovězí roštěná minutka,
hovězí roštěnky recept,
roštěnky jako minutka,
roštěnka minutka,
hovězí roštěná,
hovězí roštenka recept,
roštěnka jako minutka,
jaké maso na roštěnou
Suroviny:
roštěná hovězí,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
brambory,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Jo a k těm roštěnkám... já je budu dělat dne 5. 10. 2012 k obědu a dělám je tak, že to orestuji na cibulce osolené a opepřené rovnou v papiňáku a pak to zavřu a dusím tak 3/4 hodinky a maso mám vždy měkounké jako dortík
Tak vaření zdar
takze rostenky...no co k nim dodat...normalka..akurat mne sa rostenkova omacka nezda dobra dovtedy pokial nepridam do nej trochu horcice...a mala som nakladane zelene korenie a uz hrozilo, ze sa mu *nieco stane*
dala som si zavazok, ze idem varit vsetky recepty v hovadzom mase, lebo chudiatka maju najmenej fotiek. muz ma bude na rukach nosit...hovadzie je u neho na vrchole chuti...a potom kralicie maso
tak som rada, ze sa vam to paci damy