Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 038 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,95 g |
Tuky | 54,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 843 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 18,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme).
Krok 2: Nožičky bedel a slaninu nakrájíme na kostky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme vínem a povaříme.
Krok 3: Ochutíme citrónovou šťávou a nalijeme na bedly. Pečeme ve středně teplé troubě asi půl hodinky.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
Moje poznámka
Bedly na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOp
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 13 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 23 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bedel,
úprava bedel,
pokrmy z bedel,
recept z bedel,
bedla jedlá top recepty,
houby bedly,
recepty na houby bedle,
houby bedle,
loupání bedel,
houba bedla,
jak připravit bedlu jedlou,
houby bedla jedlá,
houby bedla,
bedla jedlá jak poznat,
zpracování bedel,
houby na vine,
co z bedel,
guláš z bedel,
co uvařit z bedel,
houby bedle recepty
Suroviny:
houba bedla,
víno bílé,
olej,
slanina anglická,
šťáva citronová,
pepř,
sůl,
máslo
Komentáře (14)
Ale kdyby se někomu nelíbily, smáznu je.
Jen tu citrónovou šťávu jsem tam po přečtení předchozího komentáře nedala. Jinak doporučuji, je to vynikající
Ne kazdemu bude vyhovovat citronova stava, my ji dali, ale priste jiz nebude pridana. Navic jsme po osmazeni slaniny pridali zelene olivy nakrajene nadrobno a nechali prejit varem. Prvnich 15 minut bylo dle receptu peceno ve stredne teple troube a dalsich 10 minut na max. Slanina se s olivama pekne opece. Priste zkusime pouzit i smetanu 31%.
PS: Receptu (napadu) udelujeme bod a
http://www.hergo.estranky.cz