Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řez s griotkou

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

plotna plotna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 12-14

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 104 kJ /
1 698 kcal
Bílkoviny46,06 g
Tuky34,72 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 449 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy299,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem. Snažíme se zarovnat vše do stejné výšky. Krok 2: Pečeme na prostředním roštu v předehřáté troubě na 180°C. Necháme na plechu vychladnout. Nařežeme na 3 stejné pruhy. Krok 3: Na krém začneme šlehat pomazánková másla s trochou cukru a postupně přiléváme za stálého šlehání tekutou šlehačku. Šleháme do zhoustnutí. Krok 4: Přilijeme zhruba 3 lžíce griotky, vyšleháme a nakonec dosladíme. Pak už jen promažeme krémem a prostřední plát piškotu pokapeme griotkou.

Zveřejněno 6. 10. 2012

Poznámka autorky plotna

Další řez jsem dělala z pomazánkového másla PILOS. Již nikdy více. Je to řídké. Jedině Choceňské. A to bych nikdy neřekla, že v tom bude takový rozdíl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez s griotkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vL9m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řez s griotkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vL9m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dakujem :-K

Pekny kolacik, da sa pouzit aj iny tuk ako pomazankove maslo?

Jana Vojtová 5. 7. 2016 11:15
Jako náhradu za pomazánkové máslo lze použít pouze mascarpone.

Jani, to je suprové:yes::yes::yes::yes: letí bodík:yes: ukládám a co nejdříve vyzkouším:-p:-p:-p:-p:-K:-K:-K dííík :-K:-K:-K

Anna Kocikova:
Já tu sypkou nebo plátkovou želatinu taky nemám ráda.Ale za studena od Dr.Oetkra je nejlepší a nejrychlejší.

To je nádherný řez:-K+13:-p:yes:Ta náplň bez použití želatiny se mi také moc zamlouvá;-)Já s ní totiž většinou dost"zápasím":-D:-D

:yes:+12;-)

Och, och, och!! Nááádhera!:yes:

plotna::-K:yes::yes: teď je to dokonalé:-K:-):yes::yes:

Zdenka1:
To je pravda.Jenom jsem ubrala 1 šlehačku aby byl pevnější.:-K

Povedený zákusek:yes:. Tento krém se dává do českého tiramisu, takže dobrý:-p+8

plotna: máš SZ;-)

rebeka:
:-D:-D:-D já už umřu smíchy.A která ? ta druhá. Vždyť nic jiného nedělám,než přehazuju fotky.

plotna: Jani, je to tvůj recept, dělej, co myslíš;-) ale trvám na tom:-D:-D, že ta druhá je prostě úžasná:-8:-K:-):yes::yes:
pořadí fotek si můžeš změnit.. klikni na "Přidat fotku", sjeď níž a tam máš pak nabídku.. smazat fotky, popisky a nakonec přehodit pořadí fotek;-)

senky:

Má to jedno plus navíc.Je to rychlovka;-)

Vyměním asi griotku za vaječňák;-) ale láká mě řezík velice:yes::yes: ale kdo to má stíhat:-?:-D:-D tolik dobrot:-O;-)

rebeka:

Ty fotky si dělají co chtějí.A neposlouchají a neposlouchají:-D

Děkuji.Ale ta griotka mě přijde dost slabá.Takže ani nepoznáte že tam je.:-D

Dobré to určo bude, u nás musím bez alkoholu,ale vypadá mmoooc dobře:yes::yes:

moc hezké.. takové něžně griotkové:-*:-8;-):-D:yes:
já bych dala tu druhou fotku jako hlavní:-8:-K:-)

Moc pěkné řezy, Jani! Ukládám, musím vyzkoušet. :-p;-):yes:+

ŘEZY VYPADAJÍ ZAJÍMAVĚ,URČITĚ VYZKOUŠÍM.:yes::-p:-K

Moc pěkné :yes:;-) a určitě dobré :-p:-p:yes:

:yes:líbí se mi:-K:-K:-K

Tématické fráze:
řezy s griotkou, griotkové řezy, řez s griotkou, moučník s griotkou, recepty s griotkou, moučníky s griotkou, zákusek s griotkou, recept s griotkou, krém s griotkou, řezy z griotky, rez s griotkou top recepty, griotkové řezy na plech, ořechový řez s ořechovou náplní, top recepty řez s griotkou, top recepty rez z griotkou, s griotkou recept, cukrovi s griotkou, s griotkou, řezy z pomazánkového másla, moučník z griotkou

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr moučkový, pomazánkové máslo, šlehačka, cukr moučkový, griotka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu