Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 454 kJ / 2 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,38 g |
| Tuky | 83,16 g |
| Vláknina | 6,70 g |
| Cholesterol | 71 mg |
| Sodík | 466 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 307,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto (lze elektrickými metlami), rozválíme ho a vyložíme jím suchou kulatou koláčovou formu. Vložíme na půl hodiny do lednice (těsto se při pečení tolik nestáhne). Pak probodáme dno vidličkou, aby se při pečení nezdvihalo a upečeme.
Krok 2: Uvaříme si oslazený pudink a do ještě teplého zašleháme kousek másla a rum. V případě tvarohové náplně zašleháme tvaroh.
Krok 3: Vychladlý korpus naplníme krémem. Já ho nechávám ve formě, protože koláč je hodně křehký. Na krém naaranžujeme bohatě ovoce, které vybereme podle roční doby: v časném létě jahody, nyní k podzimu hroznové víno a nektarinky, v zimě kompot (broskve, ananas ad.).
Krok 4: Z vody nebo kompotové šťávy uvaříme želatinovou polevu a ovoce chladnoucí želatinou buď přelijeme nebo přeleštíme štětečkem. Po zchladnutí uložíme minimálně na 24 hodin do lednice.
Zveřejněno 9. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Páj s pudinkovým (tvarohovým) krémem a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWgr
Moje poznámka
Páj s pudinkovým (tvarohovým) krémem a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWgr
Nejnovější recepty
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 minutami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 8 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 20 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 14 minutami
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 1 hodinou
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
kimlo před 2 hodinami
Chalupářské vepřové maso s bramborami
daniela1262 před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 4 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 8 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 8 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 8 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 18 hodinami
Tématické fráze:
tvarohovy paj,
ovocný páj recept,
ovocný páj,
páj s ovocem,
želatinová buchta s krémem a ovocem,
ovocná páj recept,
ovocná páj,
recept na ovocný paj,
pudinkový páj,
koláč s pudinkovým krémem,
buchta s tvarohovo pudinkovým krémem,
páj s krémem,
recept ovocný páj,
krehky kolac s pudinkovym kremem,
jahodovy paj z listoveho testa a tvarohem,
páj s tvarohem a ovocem,
koláč s pudinkovým krémem a ovocem,
paj s ovocem recept,
páj s tvarohem,
ovocne paje recept
Suroviny:
mouka hladká,
ceres soft,
voda,
sůl,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
máslo,
rum,
pudinkový prášek,
mléko,
tvaroh,
máslo,
cukr,
ovoce,
poleva želatinová
Komentáře (9)
taky nechápu
Pochází z anglicky hovořících zemí. Práce s přípravou je poměrně zdlouhavá což chuť vynahradí ale jeho velkou vadou je, že drahý, na dnešní poměry prostě drahý skoro jako dort z cukrárny.