Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 370 kJ / 3 435 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,12 g |
| Tuky | 126,06 g |
| Vláknina | 22,80 g |
| Cholesterol | 1,13 g |
| Sodík | 526 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 496,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se solí šleháme, jakmile se napění, přidíme cukr a šleháme do hustého sněhu. Přidáme žloutky a dál šleháme. Dále postupně olej, vodu a esenci. Nakonec zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Krok 2: Do formy o průměru 17cm vystříhneme pečící papír na dno. Boky nevymazáváme. Nalijeme těsto a pečeme na 160°C 30-4 min, dle tipu trouby. Upečenost ozkusíme vpichem párátka, jestli je po vytažení suché.
Krok 3: Ingredience na krém dáme do uzaviratelné nádoby a utřeme krém.
Krok 4: Korpus dvakrát prořízneme. Nožem si nařízneme rovnou pravidelenou čáru kolem a pak pomocí nitě prořízneme.(jako knedlík)
Krok 5: Každé patro řádně promažeme krémem, poklademe pokrájeným banánem.
Krok 6: Příklopnou čát lehce přetřem krémem a dort skompletujeme. Pomocí pytlíku a nastřiženého sáčku a nebo zdobícího pytlíku, naneseme na boky a vršek zbytek krému.
Krok 7: Vyhladíme a dorovnáme nerovnosti. Dort dáme do chladu.
Krok 8: V horké lázni zvolna rozpustíme čokoládu. Co nejčastěji mícháme a několikrát jí na chvíli dáme z lázně a zase vrátíme. Aby se nám nevypotil při chladnutí šedavý tuk.
Krok 9: Vystříhneme pás z transferfólie o centimetr vyšší, než je sám dort a dlouhý tak, aby stačil na boky dortu. Dospodu si dáme pečící papír.
Krok 10: Na fólii naneseme čokoládu a dobře rozetřeme. Pokud nemáme transférku, na obyčejnou fólii naděláme z bílé rozehřáté čokopolevy nějaké ornamenty, vzory.
Krok 11: Necháme zachnout a následně naneseme tmavou čokoládu. Nécháme znovu zaschnout.
Krok 12: Když už čokoláda zavadne, pomocí nože si oddělíme na pásu čokolády obdélníčky, aby se nám po zatuhnutí dobře oddělovali čokoládové destičky.
Krok 13: Když je čokoláda tvrdá, otočíme jí, fólii opatrně sundáme. Boky dortu navlhčenými dlaněmi navlhčíme a čokodestičkami dort po boku obložíme. Stáhneme opatrně ozdobnou stuhou.
Krok 14: Omyté ovoce vyskládáme na vršek.
Krok 15: Dle návodu na sáčku uděláme ale jen s polovinou tekutiny želatinu a pomocí štětce(užila jsem silikonovou peroutku) ovoce potřeme několika vrstvami. Nakonec můžeme dozdovit mátovou snítkou.
Zveřejněno 13. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s čokodestičkami a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN8p
Moje poznámka
Dort s čokodestičkami a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mN8p
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 32 minutami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 1 hodinou
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 23 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí langoše
BTKILI před 1 minutou
Vymazlené raffaello
Talskal před 21 minutami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 33 minutami
Ořechové pracny
Alamatej před 47 minutami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 59 minutami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 1 hodinou
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 1 hodinou
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 1 hodinou
Vajíčková pomazánka
Merylas před 1 hodinou
Kuře s divokým kořením
Merylas před 1 hodinou
Tématické fráze:
čokoládové destičky na dort,
transferfolie na čokoládu,
ovocné dorty recepty,
želatina na potření ovoce na do dortu,
želatina na potření ovoce,
folie na boky dort,
transferfolie postup,
tisk na transferfolie,
transferfolie,
transferfolie na dorty,
dorty s ovocem recepty,
želatina na potření ovocem,
recepty ovocné dorty,
čokoládová transferfolie,
cokoladova desticka,
zelatina na potreni na ovoce,
cokoladove pasy na dort,
čokoládová poleva a transferfolie,
transferfolie na dortu postup,
cukrarska transferfolie
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
olej,
voda,
prášek do pečiva,
esence vanilková,
sůl,
kompot jahodový,
pudink vanilkový,
šlehačka 33%,
smetana kysaná,
ztužovač šlehačky,
banán,
čokoláda hořká,
fólie,
poleva čokoládová bílá,
víno hroznové,
želatina
Komentáře (7)
nádhera