Suroviny
Porce: hodně
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 867 kJ / 8 811 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,87 g |
Tuky | 644,99 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 2,38 g |
Sodík | 757 mg |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 641,53 g |
Postup přípravy
bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. Krok 2: V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude. Krok 3: Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Krok 4: Třetinu těsta přendáme do mísy a obarvíme kakaem. Krok 5: Doprostřed dortové formy o průměru 24cm dáme lžíci kakaového těsta a na ni 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto opět 1 lžíci tmavého a zase 2 lžíce světlého těsta. Těsto dáváme stále na jedno místo - samo se rozprostře. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout. Krok 7: Uvnitř:
ušleháme si šlehačku se ztužovačem, naneseme na prokrojený korpus a pokladem ovocem. Můžem korpus proříznout dvakrát a do druhého patra dát krém, který si připravíme. Krok 8: Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu. Krok 9: Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to. Krok 10: Krém jsem dala do druhého patra korpusu, ochutila pastou a přiložila vrchní korpus. Strany jsem ozdobila pletením, obvod obobečkovala. List jsem si obtáhla, aby mi udělal okraje a vnitřek listu, vylila čokoládou. A kolem něho dozdobila. Krok 11: Krájecí čokoláda:
rozpustíme ve vodní lázky tabulku hořké čokolády, hned k ní 3 lžíce vody, po rozpuštění lžíci másla a na závěr smetanu. Krok 12: Týden dopředu jsem si vymodelovala listy, kaštany, žaludy, houbičky, jméno a datum.
Zveřejněno 16. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort podzimní pro pána
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLL1
Moje poznámka
Dort podzimní pro pána
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pLL1
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 16 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
mafinka888 před 4 minutami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 7 minutami
Nivová omáčka
PetrM před 56 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 1 hodinou
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 1 hodinou
Krkovice na houbách s rýží
IvetaFrancova před 1 hodinou
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 1 hodinou
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 1 hodinou
Grilovaná kuřecí prsa Toronto
Habina před 2 hodinami
Tématické fráze:
dorty pro pány,
dort pro pány,
podzimaček,
podzimní dort,
dort s pletenim,
dort pro pána,
kremove dorty pro pany,
dort na téma podzim,
podzimní dorty,
podzimní zdobení dortu,
zdobení dortů pro pány,
dort žalud,
dort téma,
dort podzimní zdobení,
dorty s pletením,
jak vyrobit dort pro pány,
dorty podzimní téma,
dorty podzim s houbami,
dorty s pletením,
dorty tema podzim
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
kakao,
šlehačka,
ztužovač,
broskve,
banán,
mléko,
cukr,
pudink,
máslo,
čokoláda hořká,
voda,
máslo,
smetana ke šlehání,
potravinářské barvivo gelové,
hmota potahovací
Komentáře (13)
p.s. tak mě tak napadlo,ty náš bobečku...kolikpak už jsi takových bobečků asi udělala?