Brasírovaná hovězí žebra
Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť bylinkami provoněné zeleniny se šťavnatým masem je luxus.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 045 kJ / 2 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,31 g |
Tuky | 181,17 g |
Vláknina | 20,29 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 1,49 g |
Sůl | 3,35 g |
Sacharidy | 102,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme suroviny na marinádu a naložíme do ní maso. Vložíme do litinového kastrolu, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce marinovat 1-2 dny.
Krok 2: Maso vyjmeme, stěrkou z něj setřeme marinádu (ponecháme ji v kastrolu) a opečeme na pánvi s olejem ze všech stran dohněda. I s výpekem vrátíme do kastrolu a přidáme plátky cibule, silnější kolečka mrkve, bobkový list a nové koření. Podlijeme vývarem - cca 1 cm ode dna kastrolu.
Krok 3: Kastrol pevně zakryjeme alobalem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby rozehřáté na 100 °C. Při této pomalé teplotě pečeme 10 hodin, nejlépe přes noc.
Krok 4: Pečené maso vyjmeme, zeleninu vybereme sběračkou a z povrchu výpeku odstraníme tuk. Výpek poté svaříme na polovinu. Dochutíme a vrátíme zeleninu. Prohřejeme a podáváme s pečivem nebo s bramborovým pyré.
Zveřejněno 22. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brasírovaná hovězí žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgKq
Moje poznámka
Brasírovaná hovězí žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QgKq
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 18 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
pecena hovezi zebra,
pečená hovězí žebra pohlreich,
pečená hovězí žebra na medu,
marináda na hovězí žebra,
hovězí žebra pečená,
marinovaná hovězí žebra,
hovezi zebra na medu,
recepty hovězí žebro pečené,
pečené hovězí žebro pohlreich,
pecena hovezi zebra recept,
pečené hovězí žebro,
hovězí žebra marináda,
recept hovězí žebro pečené,
nakládaná žebra,
pečené hovězí zebra,
marináda na pečené hovězí žebro,
recept na pečená hovězí žebra,
marinované hovězí zebra,
marinada na pecena hovezi zebra,
recept pečená hovězí žebra
Suroviny:
žebro hovězí,
hořčice dijonská,
med,
česnek,
ocet vinný,
olej olivový,
demi glace,
feferonka,
koření provensálské,
mrkev,
cibule,
vývar hovězí,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (45)
10 osvědčených rad, jak správně marinovat maso: Zacházejte s masem jako profesionál
děkuji,
slarik
Jen jsem při té příležitosti i ochutnala nové pokrmy.
O víkendu jsem nevařila, celý týden jsem byla členem poroty festivalu, tak to byly samé oficiální obědy a večeře...Ale nějaké inspirace jsem načerpala.
Chambord, také bych spoustu kulinářských výrazů neznala, ale mám jednoho kolegu a to je odborník skrze skoro všechno kolem papání...
preto verím, že recept od Elizy bude tiež skvelý...použijem nejaký iný kus mäsa, rebrá kvôli tuku nemusím.
Co se týče toho elektroměru, neviděla bych to tak tragicky. Nemám pomalý hrnec, ale zvykla jsem si péct maso na opravdu velmi nízký stupeň, ostatně i guláš je lepší, když na plotně sotva probublává a ne když se vaří klokotem, natož v papiňáku! Když už si dá někdo tu práci sledovat elektromětr, tak by si měl taky všimnout, kolikrát trouba vůbec při takhle nízké teplotě zapne. Kombinací těchto "metod" zjistí, že spotřeba není vůbec vysoká a že když bude péct 2 hodiny na plno, tak nebude nižší. Tak a teď abych snad šla shánět ta žebra ......
Jinak krásný rcp, jistě velmi chutný