Voňavý divoký pekáč
Pokud máte rádi česnek a kořeněná jídla, zkuste kuřecí maso proložit uzeným, přidat bylinky a zasypat spoustou cibule a česneku. Šťávu z cibule doplněnou uzeným vývarem pak stačí jen zahustit a doplnit vhodnou přílohou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 501 kJ / 359 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,04 g |
Tuky | 0,61 g |
Vláknina | 19,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 46,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání.
Krok 2: Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou.
Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou.
Krok 4: Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku.
Krok 5: Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut.
Krok 6: V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.
Krok 7: Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme.
Krok 8: Podáváme se šťouchanými brambory, bramborovým knedlíkem a můžeme přidat i špenát, popř. zelí.
Zveřejněno 9. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý divoký pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmNV
Moje poznámka
Voňavý divoký pekáč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vmNV
Nejnovější recepty
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno 4. 8. 2025 16:57:15
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 10 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 10 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 11 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 12 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 12 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 12 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 14 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 15 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 15 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 16 hodinami
Tématické fráze:
jídlo z jednoho pekáče,
recepty na jídlo z jednoho pekáče,
jídla z jednoho pekáče,
divoký česnek,
divoký česnek recepty,
divoký česnek recepty,
recepty z jednoho pekáče,
česnek divoký,
brněnský dort fotopostup,
brněnský dort-fotopostup,
nadívané kuře z jednoho hrnce,
kuřecí paličky z jednoho pekáče,
pecena kachna s kralikem,
divoky spenat,
jídla v v jednom pekáči,
jídlo do z jednoho pekáče,
pokrmy z jednoho pekáče,
recepty do pekáče,
pecene kure s kralikem,
vonavý pekáč
Suroviny:
žebra uzená,
paličky kuřecí,
cibule,
česnek,
česnek,
víno bílé,
bobkový list,
jalovec,
koření nové koření,
paprika čerstvá červená,
rozmarýn čerstvý,
tymián čerstvý,
vývar z uzeného masa,
omáčka sojová,
máslo
Komentáře (49)