

Kuřecí kousky s nočky v libečkové omáčce z jednoho hrnce
Suroviny
- 2 kuřecí řízky - měla jsem stehenní
- 1 cibule
- kousek másla
- olej
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1/2 kelímku smetany ke šlehání
- kuřecí vývar
- lžíce hl. mouky
- lžička červené papriky
- 3-4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- svazek libečku nakrájený na drobno
- balíček neuvařených Gnocchi
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso na krájíme na kousky, cibuli na drobno. Nejdříve dáme na trochu oleje restovat maso dorůžova. Po té ho shrneme na stranu, přidáme máslo a cibuli. Po zpěnění cibule ji smícháme s masem. Přidáme papriku a po chvíli maso zaprášíme moukou.
Zalijeme vše vývarem a povaříme do změknutí masa. Přidáme obě smetany, promícháme a vsypeme noky. Vše společně povaříme cca 5 minut, noky jsou za chvíli měkké. Před koncem přidáme libeček a dochutíme.
Je to rychlovka, když potřebujeme bleskový oběd a vše uvaříme v jednom hrnci. Místo libečku můžete dát kopr nebo pažitku.