Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 167 kJ / 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,86 g |
Tuky | 32,22 g |
Vláknina | 5,45 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 8,40 g |
Postup přípravy
Ak sme použili varené, prípadne pečené kuracie mäso, vhadzujeme do polievky až na konci.
Mrkvu neprevariť, nech ostane chrumkavá.
Zveřejněno 25. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská ostrokyslá polévka - moja imitácia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0XE
Moje poznámka
Čínská ostrokyslá polévka - moja imitácia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0XE
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 5 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 19 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 2 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 52 minutami
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 1 hodinou
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 1 hodinou
Jahodový džem
Jolinka před 1 hodinou
Hovězí (kližka) na houbách
mb130 před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
UnholyKetty před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 2 hodinami
Tématické fráze:
čínská pálivá polévka,
čínská polévka,
čínská kyselá polévka,
palivá cínská polevka,
kyselá pálivá čínská polévka,
ostrokyselá polévka,
kyselá pálivá polévka,
čínská polévka recept,
cinska kucharka,
ostrá kuřecí polévka,
paliva polevka,
ostrá kyselá polévka,
recept na cinskou polevku,
ostro kyselá polévka,
kysela cinska polevka,
recepty cinska paliva polevka,
čínská ostrokyselá polévka,
činska nudlová polévka originál,
čínská polévka s tofu,
čínská ostro-kyselá polévka
Suroviny:
houby sušené,
tofu,
mrkev,
pórek,
zelí pekingské,
pepř černý,
omáčka sojová,
ústřicová omáčka,
chilli,
sůl,
glutasol,
vývar,
moučka škrobová,
vejce,
cukr
Komentáře (14)
Ďakujem Ti za odskúšanie a zdravím.
rozhodne budem opakovat. chcela som tam pridat este bambusove vyhonky a ryzove rezance, ale usyplo sa mi viac tych cinskych ciernych hub, takze husta bola az az. kyslila som tamarindom a sladila palmovym cukrom...ked ich uz mam..tesim sa co na nu povie muz...ozaj...nedavala som tofu, len kuracie maso.
"Hot and Sour soup" ( palivá a kyselá polévka).
* 0,5 kg vepřového nakrájíme na nudličky.
* 6 sušených černých hub namočíme do vody a nakrájíme na nudličky, 3 Lžíce vody si schováme napak.
* I dl bambusových výhonků na proužky nakrájených.
* 1l hovězího nebo vepřového vývaru a ta voda z hub.
* Asi polovina objemu masa sojového sýra Tofu nakrájeného na kostičky.
Hot and sour směs:
2 lžíce sojovky, 3 lžičky 4% octa, 1 lžíce škrobu smíchaného s 6 lžicemi studené vody, 1/2 lžičky pepře.
Maso, houby a bambusové výhonky povaříme 30 minut ve vývaru, přidáme tofu, 5 minut povaříme. Potom přidáme směs, uvedeme do varu a přes vidličku přilijeme 2 vejce, rozšleháme aby se srazila známým způsobem na vlákna.
Polévka má být lehce pálivá, lehce nakyslá, mírně škrobovitě či skleněně zahoustlá. Podle chuti dochutíme sojovkou, eventuálně nějakým tekutým červeným pepřem. Nedoporučuju Tabasco, má dost jiné chuti.
A jinak, Čína je veliká a jídla se dost krajově liší, tak jako jsou krajové variace doma. Takže, těžko se dohadovat který, a ten jediný recept je ten správný. Všechny.
Sám tuhle polévku nevařím, docela blizoučko nás je čínská restaurace - bufet "sežer co můžeš", a tam je za dolar litr polévky co si odnesu domů.