Azu po tatarsku - originál
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme. Podáváme se špagetami, hranolky, nebo chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 935 kJ / 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,83 g |
Tuky | 38,63 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 45,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Maso společně s nakrájenou cibulí opečeme na tuku.
Krok 3: Opečené maso zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přidáme protlak. Přilijeme vývar, promícháme a přidáme bobkový list.
Krok 4: Přikryjeme poklicí a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené okurky.
Krok 5: Dochutíme dle potřeby solí a společně krátce podusíme.
Zveřejněno 2. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Azu po tatarsku - originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g659
Moje poznámka
Azu po tatarsku - originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g659
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 1 hodinou
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 5 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 9 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 13 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 3 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 4 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 4 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 5 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 6 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 6 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 7 hodinami
Tématické fráze:
azu po tatarsku,
hovezi azu po tatarsku,
azu,
azu po tatarsku recept,
hovězí azu,
kuřecí azu,
recept azu po tatarsku,
azu recept,
recept na azu,
azu po česku,
kuřecí azu po tatarsku,
azzu po tatarsku,
recepty azu po tatarsku,
azu z hoveziho masa,
recept na azu po tatarsku,
co je azu po tatarsku,
azu po tatarsku z hovězího masa,
azu z kuřecího masa,
co je azu,
azzu
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
protlak rajčatový,
okurka čerstvá,
tuk,
vývar masový,
mouka hladká,
bobkový list,
pepř,
sůl
Komentáře (23)
Myslím, že tón môjho komentára nebol tak agresívny ako Váš.
Ďakujem za radu a podľa nej sa zariadim...
Další fotky jsou spíš nevydařený guláš.
Petro, souhlasím s tebou, co se týče fotek.
V tomto prípade mám (píšem za seba!) dojem, že fotografia receptu rozhodne neprospieva. Recept je tradičný, ale fotografia je mizerná a ako poznám (opäť, píšem za seba!) toto jedlo z mnohých reštaurácií, tak sa na to vôbec, opakujem vôbec nepodobá. Je možné, že ja by som ho nedokázala navariť a naservírovať zaujímavejšie, ale táto fotografia tomu rozhodne nepomôže. Zila som v bývalom ZSSR roky, jedlo tam bolo dostatočne známe, ale v tom čase tam špagety boli neznámym pojmom (ako mnoho iných potravín či vecí...) a tak sa toto jedlo nikdy so špagetami nepodávalo. Doba sa zmenila a je možné, že aj tradičné recepty prešli svojou inováciou a dnes možno nebude v Česku zvláštnosťou Vepřo, knedlo so špagetami...
A fotky pokrmů připravené jednou z nich vypadají jedle.