Azu po tatarsku - originál
"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme. Podáváme se špagetami, hranolky, nebo chlebem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 935 kJ / 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,83 g |
Tuky | 38,63 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 45,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Maso společně s nakrájenou cibulí opečeme na tuku.
Krok 3: Opečené maso zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přidáme protlak. Přilijeme vývar, promícháme a přidáme bobkový list.
Krok 4: Přikryjeme poklicí a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené okurky.
Krok 5: Dochutíme dle potřeby solí a společně krátce podusíme.
Zveřejněno 2. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Azu po tatarsku - originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g659
Moje poznámka
Azu po tatarsku - originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g659
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 18 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klobásy se zelím
pavelcicha před 24 minutami
Salát s cottage
SenBri před 1 hodinou
Roládky na špejli
anicka1 před 1 hodinou
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 3 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 3 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 13 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 15 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 15 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 15 hodinami
Tématické fráze:
azu po tatarsku,
hovezi azu po tatarsku,
azu,
azu po tatarsku recept,
hovězí azu,
kuřecí azu,
recept azu po tatarsku,
azu recept,
recept na azu,
azu po česku,
kuřecí azu po tatarsku,
azzu po tatarsku,
recepty azu po tatarsku,
azu z hoveziho masa,
recept na azu po tatarsku,
co je azu po tatarsku,
azu po tatarsku z hovězího masa,
azu z kuřecího masa,
co je azu,
azzu
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
protlak rajčatový,
okurka čerstvá,
tuk,
vývar masový,
mouka hladká,
bobkový list,
pepř,
sůl
Komentáře (23)
Myslím, že tón môjho komentára nebol tak agresívny ako Váš.
Ďakujem za radu a podľa nej sa zariadim...
Další fotky jsou spíš nevydařený guláš.
Petro, souhlasím s tebou, co se týče fotek.
V tomto prípade mám (píšem za seba!) dojem, že fotografia receptu rozhodne neprospieva. Recept je tradičný, ale fotografia je mizerná a ako poznám (opäť, píšem za seba!) toto jedlo z mnohých reštaurácií, tak sa na to vôbec, opakujem vôbec nepodobá. Je možné, že ja by som ho nedokázala navariť a naservírovať zaujímavejšie, ale táto fotografia tomu rozhodne nepomôže. Zila som v bývalom ZSSR roky, jedlo tam bolo dostatočne známe, ale v tom čase tam špagety boli neznámym pojmom (ako mnoho iných potravín či vecí...) a tak sa toto jedlo nikdy so špagetami nepodávalo. Doba sa zmenila a je možné, že aj tradičné recepty prešli svojou inováciou a dnes možno nebude v Česku zvláštnosťou Vepřo, knedlo so špagetami...
A fotky pokrmů připravené jednou z nich vypadají jedle.