Suroviny
Porce: xx
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 356 kJ / 6 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,87 g |
| Tuky | 294,09 g |
| Vláknina | 21,45 g |
| Cholesterol | 1,73 g |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,73 g |
| Sacharidy | 724,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den dopředu si připravíme základ na karamelovou šlehačku. 4 polévkové lžíce upálíme na karamel (na nízkém ohni,pozvolna necháme rozpustit cukr), potom přilijeme 3 dcl mléka (pozor, všechno se nám smíchá dohromady, ale pomalu se karamel v mléce rozpustí).
Krok 2: Necháme vychladnout a do druhého dne ji necháme v lednici. Druhý den v mléce vyšleháme dvě šlehačky v prášku a máme hotovou karamelovou šlehačku.
Krok 3: Upečeme si piškot. Bílky vyšleháme na tuhý sníh,potom přidáme cukr, žloutky, kakao, trošku oleje a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a pozvolna upečeme.
Krok 4: NÁPLŇ: Z mléka,cukru a pudinků uvaříme hustou kaši a ještě do horkého vmícháme 200g nuteli. Pořádně všechno mícháním spojíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí do toho postupně zašleháme máslo. Pařížskou šlehačku kupuji tekutou v krabičce a jen ji pořádně vyšlehám.
Krok 5: Jakmile máme vše nachystáno,jdeme dělat hotový řez. Z piškotového těsta odstraníme papír. Na piškot naneseme 1/3 nutelového krému, uhladíme, poklademe po celé ploše bebe sušenkami, opět naneseme zbytek nutelového krému.
Krok 6: Na krém natřeme hotovou,vyšlehanou karamelovou šlehačku a nakonec na celý závěr pařížskou šlehačku a povrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.
Zveřejněno 1. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající nutelové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnyB
Moje poznámka
Vynikající nutelové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VnyB
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 11 minutami
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 21 minutami
Tvarohová štola
Ba30@ před 1 hodinou
Fazolky na smetaně
ivakom před 2 hodinami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 3 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 3 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 5 hodinami
Masová paštika
Nanina před 5 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 14 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
rezy z nutely,
nutela řezy,
nutelové sušenky,
vynikajici rezy,
recepty s nutelou,
řez s nutelou,
nuttelové řezy,
pařížské božské rohlíčky,
nutelovo kávové řezy,
nutelové buchty,
nutelovo-kávové řezy,
slehackove rezy s nutelou,
nutelové moučníky,
nutelové sušenky,
nutrelové řezy,
nutelové rohlíčky,
nutela řez,
nutelovy rez,
nutelove rezy se slehackou,
bebe řezy s nutelou
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
nutella,
cukr krystal,
máslo,
cukr krystal,
mléko,
šlehačka v prášku,
sušenky bebe kakaové,
čokoláda bílá
Komentáře (7)