Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 495 kJ / 596 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,07 g |
Tuky | 23,52 g |
Vláknina | 21,23 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 56,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na masle orestovat nakrajenou cibulku, pridat nakrajeny porek, pote na male kosticky nakrajenou mrkev a jeste chvili za obcasneho michani restovat.
Krok 2: Pote zalit cca 1-1.5l vody a pridat bujony a celou snitku rozmarynu a nechat provarit, minimalne 10 minut.
Krok 3: Zatim si zvlast uvarit nakrajene brambory se soli a kminkem do polomekka.
Krok 4: Slit brambory a pridat do polevky. Dale pridat pepr, kminek, majoranku a bylinkovou smes.
Krok 5: Zatim rozklepnout vajicka a dat 1 cele a bilek z druheho a tretiho do misky a rozkvedlat s troskou mouky, spetickou vegety (popripade muzeme pridat bylinky).
Krok 6: 2 cele zloutky dat zatim na stranu.
Krok 7: Kdyz jsou brambory hotove, zamichat rozkvedlane vajicko poradne do polevky a nechat prejit varem.
Krok 8: Nakonec pridat vsechen utreny cesnek, promichat a opatrne vlozit cele zloutky. Znovu nechat prejit varem (cca 30-45 vterin).
Krok 9: Pote okamzite podavat. Zloutky nandavat opatrne aby nepraskly.
Dobrou chut.
Dobrou chut.
Zveřejněno 18. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarynova cesnecka à la 'poached egg'
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5EB
Moje poznámka
Rozmarynova cesnecka à la 'poached egg'
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5EB
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Prakva před 19 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 2 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 2 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 3 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 5 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 15 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 17 hodinami
Tématické fráze:
mail y-egg.jp loc:cz,
mail hokkaido-ia.jp loc:cz,
česnečka recept,
mail mimoza.co.jp loc:cz,
jak udelat poached egg,
poched egg
Suroviny:
česnek,
mrkev,
brambory,
pórek,
cibule,
vejce,
bujón zeleninový,
bujon kuřecí,
bujón bylinkový,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
rozmarýn čerstvý,
majoránka,
bylinky,
kmín celý,
vegeta
Komentáře (4)
Polevka samozrejme nemusi byt tolik slana, normalne davam tak 1 bujon, ale varila jsem ji pro manzela po prohyrene noci&neuvedomila si to pri prepisovani receptu
ale ještě jednou si to po sobě přečti, oprav pár chybiček a jednu hrubku
jinak