Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 066 kJ / 2 884 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,08 g |
| Tuky | 49,36 g |
| Vláknina | 6,00 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 599 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 511,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Poté postupně přidáme žloutky a vše znovu dobře vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku a těsto naplníme do formy na srdce. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 45 minut. Pak necháme vychladnout.
Krok 2: Do kastrolku dáme vodu a na mírném ohni ji povaříme s cukrem asi po dobu 5 minut. Poté odstavíme a přelijeme do misky. Ke svařené vodě přidáme rum, punč a šťávu z citronu. Rozvar rozdělíme na polovinu. Jednu obarvíme červenou a druhou žlutou potravinářskou barvou.
Krok 3: Korpus rozkrojíme na čtyři díly. Spodní potřeme čtvrtinou džemu a dáme zpět do formy. Položíme druhý díl, polovinu polijeme červeným a druhou část žlutým rozvarem. Třetí díl polijeme rozvarem v obráceném pořadí. Poslední část potřeme druhou čtvrtinou džemu a položíme na dort džemem dolů. Zatížíme prkýnkem a dáme do chladničky.
Krok 4: Sundáme formu a dort potřeme džemem. Strany obalíme v kokosu. Marcipán rozválíme. Vykrojíme z něj tvar srdce a položíme na povrch dortu. Ze zbylého marcipánu modelujeme kytičky a dort dozdobíme.
Zveřejněno 14. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9l2
Moje poznámka
Punčové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9l2
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 8 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 8 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 10 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 11 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 14 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 14 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 14 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 14 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 15 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 15 hodinami
Tématické fráze:
cukerný rozvar,
punčový dort do dortové formy,
punčový rozvar,
punčové aroma,
rumový rozvar,
punčový dort srdce,
valentýnský punčový dort,
cukerný rozvar na puncové řezy,
rozvar na punčový dort,
cukerný rozvar recept,
punčový dort ve tvaru srdce,
rumovy rozvar na puncovy,
rozvar,
cukerné rozvary,
cukerné rozvary,
unčové aroma,
rozvar na dort,
punčák srdce,
punčový dort,
cukerny rozvar na punčák
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
voda,
cukr krupice,
rum,
punč,
šťáva citronová,
potravinářské barvivo červené,
potravinářské barvivo žluté,
jahodová marmeláda,
kokos,
marcipán,
potravinářské barvivo
Komentáře (7)