Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 066 kJ / 2 884 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,08 g |
Tuky | 49,36 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 599 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 511,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Poté postupně přidáme žloutky a vše znovu dobře vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku a těsto naplníme do formy na srdce. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 45 minut. Pak necháme vychladnout.
Krok 2: Do kastrolku dáme vodu a na mírném ohni ji povaříme s cukrem asi po dobu 5 minut. Poté odstavíme a přelijeme do misky. Ke svařené vodě přidáme rum, punč a šťávu z citronu. Rozvar rozdělíme na polovinu. Jednu obarvíme červenou a druhou žlutou potravinářskou barvou.
Krok 3: Korpus rozkrojíme na čtyři díly. Spodní potřeme čtvrtinou džemu a dáme zpět do formy. Položíme druhý díl, polovinu polijeme červeným a druhou část žlutým rozvarem. Třetí díl polijeme rozvarem v obráceném pořadí. Poslední část potřeme druhou čtvrtinou džemu a položíme na dort džemem dolů. Zatížíme prkýnkem a dáme do chladničky.
Krok 4: Sundáme formu a dort potřeme džemem. Strany obalíme v kokosu. Marcipán rozválíme. Vykrojíme z něj tvar srdce a položíme na povrch dortu. Ze zbylého marcipánu modelujeme kytičky a dort dozdobíme.
Zveřejněno 14. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Punčové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9l2
Moje poznámka
Punčové srdce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B9l2
Nejnovější recepty
Jednohubky s dírou
Přidáno před 10 minutami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 57 minutami
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 1 hodinou
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 1 hodinou
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 1 hodinou
Zelná polévka s klobásou
coolbinsz před 1 hodinou
Špagety s mletým vepřovým masem
Tynaja před 1 hodinou
Pudingová bublanina z 1 vejce
Lucie Kuku před 2 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 2 hodinami
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 2 hodinami
Tématické fráze:
cukerný rozvar,
punčový dort do dortové formy,
punčový rozvar,
punčové aroma,
rumový rozvar,
punčový dort srdce,
valentýnský punčový dort,
cukerný rozvar na puncové řezy,
rozvar na punčový dort,
cukerný rozvar recept,
punčový dort ve tvaru srdce,
rumovy rozvar na puncovy,
rozvar,
cukerné rozvary,
cukerné rozvary,
unčové aroma,
rozvar na dort,
punčák srdce,
punčový dort,
cukerny rozvar na punčák
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
voda,
cukr krupice,
rum,
punč,
šťáva citronová,
potravinářské barvivo červené,
potravinářské barvivo žluté,
jahodová marmeláda,
kokos,
marcipán,
potravinářské barvivo
Komentáře (7)