Estonský kringel
Kringel je tradiční sladké pečivo ze severní Evropy. Nadýchané kynuté těsto, plněné máslem, skořicí a cukrem, spleteme do elegantního věnce, který je po upečení krásně křupavý na povrchu, uvnitř jemný a neodolatelně voňavý.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 836 kJ / 4 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,63 g |
Tuky | 154,20 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 823 mg |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,32 g |
Sacharidy | 613,14 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Estonský kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXyY
Moje poznámka
Estonský kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kXyY
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 12 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 2 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 3 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 4 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 5 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 5 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 6 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 8 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 8 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 9 hodinami
Tématické fráze:
estonský tringel,
kryngel,
kringel recept video,
estonský koláč,
maminčiny recepty - estonský kringel,
estonský trdelník,
tringelt trdelník,
estonský krigel,
estonsky kryngel,
estonsky tringelt,
kringel postup,
estonsky,
estonský kriegel,
tringel,
kringel náplně,
brýdová kringel,
kolač kringel,
kriegel recept,
estonský kringel brydová,
kringel koláč recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
máslo,
droždí čerstvé,
žloutek,
cukr,
sůl,
cukr krupice,
máslo,
skořice
Komentáře (45)
S těstem se pracuje dobře, pěkně se zpracovává, vyválí, smotá a rozkrojí. Pěkně nakynulý a právě v troubě je v poslední fázi "výroby". Děkuji za recept - doporučuji!
1 věnec 1822,5 kcal, počítám, že ze čtvrtky budou tak tři plátky, jeden tedy bude mít cca 152 kcal.
PS: a oba recepty se nepatrně, ale jen velmi nepatrně liší v množství surovin do náplně