Suroviny
Porce: 1 větší nebo 2 menší roládky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 337 kJ / 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,15 g |
| Tuky | 20,46 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 349 mg |
| Sodík | 828 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 5,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí hřbet vykostíme. Postupujeme velmi opatrně, abychom tenkou vrstvu masa u páteře nepřeřízli. Vzniklý plát masa buď použijeme celý, nebo jej v nejtenčí části překrojíme a uděláme 2 roládky, které naklepeme, osolíme, opepříme.
Krok 2: V misce ušleháme žloutek s máslem. Přidáme špetku muškátového oříšku, osolíme, opepříme. Z bílku vyšleháme sníh.
Krok 3: Housku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Pak ji pořádně vymačkáme a přidáme k vaječné směsi.
Krok 4: Promícháme, přidáme hrášek a na malé kostičky nakrájenou kapii, nakonec lehce vmícháme sníh.
Krok 5: Plátky poklademe šunkou, směs natřeme na roládky, srolujeme a pořádně sepneme jehličkami, nebo párátky, popřípadě povážeme potravinářským motouzem.
Krok 6: Roládky můžeme mírně posypat grilovacím kořením.
Krok 7: Pak je ze všech stran zprudka opečeme na oleji a dáme do pekáčku. Zalijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme cca 20 minut. Pak pekáček odklopíme a ještě asi 15 minut pečeme na barvu.
Zveřejněno 14. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roládky z králičího hřbetu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JWG9
Moje poznámka
Roládky z králičího hřbetu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JWG9
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
králičí hřbet,
králičí hřbet recept,
kraličí hřbet recepty,
recept na králičí hřbet vykoštěné,
králičí roládky,
králičí hřbety recept,
roláda z králičích hřbetů,
králíčí rolka,
recepty na králičí hřbet,
králičí hrbety,
králíčí roláda,
recept králičí roláda,
roláda z králičího masa,
recept kralici hrbet,
recept na králičí hřbet,
recept na králičí roladu,
králičí rolky,
napln do kralici rolady,
kraličí hřbety recepty,
recepty z králičích hřbetu
Suroviny:
hřbet králičí,
pepř,
kmín celý,
houska,
mléko,
hrášek,
kapie žlutá,
vejce,
máslo,
pepř,
ořech muškátový,
šunka,
olej
Komentáře (30)
Jani,jestli budeš mít zájem,mohu Ti zde přidat fotky postupu při vykosťování
Jinak - podařená improvizace a bod