Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 620 kJ / 6 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,01 g |
Tuky | 404,17 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 2,33 g |
Sodík | 715 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 668,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pri
Krok 2: dáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Moje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 4 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 6 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 7 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 9 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 11 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 10 minutami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 1 hodinou
Bublanina
alenalentz před 2 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 3 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 3 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 4 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Lidusenkaf před 6 hodinami
Kynutý meruňkový táč
Rapljan před 6 hodinami
Drožďovo-cuketová polévka s nočky
TondaJ před 6 hodinami
Tématické fráze:
cik cak dort,
šablony na kávu,
šablony na dorty,
dort cik cak,
cik cak,
šablony na čokoládové ozdoby,
cak,
řezy cik cak,
cak.cz.,
koláč cik cak,
cik cak řezy,
studenej dort,
cik,
sablona na dort,
šablona na kávu,
kakaovy korpus,
moučník cik cak,
cikcak,
cik cak dorty,
šablony na ozdobu kávy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
voda,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
mléko,
pudink vanilkový,
káva instantní,
piškoty dětské,
brandy,
poleva čokoládová
Komentáře (10)