Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 327 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,82 g |
Tuky | 83,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 296 mg |
Sodík | 791 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 75,32 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Arabsky labane (jogurtovy syr)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVQm
Moje poznámka
Arabsky labane (jogurtovy syr)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVQm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
labane,
arabský sýr,
jogurtový sýr,
syr z jogurtu,
sýr labane,
domácí sýr z jogurtu a smetany,
domácí sýr z jogurtu,
labane syr,
domaci syr ze smetany,
čím ochutit lučinu,
čím ochutit jogurt,
cím ochutit syr,
labane recept,
sýr z jogurtu a smetany,
arabsky syr recept,
jak ochutit jogurt,
čím ochutit domácí sýr,
recepty domácí sýr z řeckého jogurtu,
labane receptu,
čím naplnit arabský chléb
Suroviny:
mléko plnotučné,
mléko sušené,
jogurt,
smetana zakysaná,
sůl
Komentáře (21)
a 1 šlehačka. Šlehačku vyšlehám , smíchám s jogurtem , přisolím a nechám v utěrce přes noc odkapat - viz postup popsaný výše.
Zkuste vyrobit lučinu z našlehané šlehačky, je úžasná, lehoučká a nadýchaná.
V misce smícháme 2x 500g Bílý jogurt od Hollandie (Selský, Gazdovský) a 250 ml smetanu (smetana alespoň 15% tuku. Nedělejte Lučinu z jogurtu s méně jak 3,5% tuku. To už není jogurt). Zamícháme větší špetku soli. Dáme do plátýnka na cedníku v hrnci, plátýnko zavážeme a postavíme na něj ještě jeden menší hrnec a do něj žulovou kostku (nebo naplnit vodou). Takový menší lis. Dáme odkapat 12 hodin do chladna. Pak vytáhneme a konzistence je jako kupovaná Lučina jen je toho za ty peníze mnohem víc. Zkoušeli jsme z Lidlu také bílý krémový jogurt, ale ten má zvláštní chuť a na Lučinu nám moc nechutná. Čím tučnější suroviny, tím chutnější Lučina, ale pozor, všeho moc škodí!
Vsem moc dekuji..