Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 056 kJ / 5 271 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,18 g |
| Tuky | 297,22 g |
| Vláknina | 27,75 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 4,69 g |
| Sacharidy | 522,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Salko dame varit do vody na 2,5 az 3 hodiny. Pri vareni stale dolievame vodu a dbame aby plechovka bola stale ponorena vo vode. pocas varenia plechovku prakrat otocime.
Krok 2: Nechame vychladnut. Otvorime az po vychladnuti, inak moze vystrieknut a horuce vas moze popalit. Salko si kludne mozete uvarit vopred. Je dobre, ak si uvarite naraz dve, kvoli uspore energie. Druhe, neotvorene mozete skladovat aj mesiac, dva, a v pripade potreby ho uz mate pripravene.
Krok 3: Upecieme korpus.
Krok 4: Zltka naslahame s cukrom dopenista.
Krok 5: Potom pridame vodu a opat slahame, kym sa cukor nerozpusti.
Krok 6: Primiesame muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Zamiesame.
Krok 7: Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pevne, tak ich uz len rucne opatrne zamiesame do zltkovej masy.
Krok 8: Vylejeme do tortovej formy o priemetre 24 cm a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 175 stupnov C asi 30 -35 minut. Zbytocne korpus nevysusujte . Kontrola spajlou. Korpus nechame vychladit na mriezke.
Krok 9: Na penovy korpus vyslahame bielka s cukrom, kym je pena pekna , biela a leskla.
Krok 10: Na papier na pecenie si nakreslime kruh o priemere 24 cm, alebo si prilozite odnimatelnu obruc z tortovej formy a naneste vyslahane bielka na papier na pecenie.
Krok 11: Tenkym nozom oddelte dokola obruce bielkovu penu a obruc odstrante.
Krok 12: Dame susit do rury 90 stupnov C ( teplovzdusna rura) na dve hodiny. Z vrchu bol korpus pekne ususeny, ale vo vnutri bol este trochu "mokry".
Krok 13: Nechame dobre vychladnut a az potom opatrne odstranieme papier. Ked je salko dobre vychladene, po lyziciach pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali. Vzdy dobre preslahame, aby sa hmoty spojili.
Krok 14: Skladanie torty:
korpus rozrezeme na polovicu Krok 15: . Spodnu cast potrieme karamelovym kremom a posypeme posekanymi arasidami, nato ulozime penovy korpus. Krok 16: Opat potrieme karamelovym kremom, posypeme posekanymi arasidami a prilozime druhy koprpus. Krok 17: Vrch polejeme roztopenou cokoladou a posypeme zvysnymi posekanymi arasidami. Pripadne si mozete zvolit lubovolne zdobenie .
korpus rozrezeme na polovicu Krok 15: . Spodnu cast potrieme karamelovym kremom a posypeme posekanymi arasidami, nato ulozime penovy korpus. Krok 16: Opat potrieme karamelovym kremom, posypeme posekanymi arasidami a prilozime druhy koprpus. Krok 17: Vrch polejeme roztopenou cokoladou a posypeme zvysnymi posekanymi arasidami. Pripadne si mozete zvolit lubovolne zdobenie .
Zveřejněno 7. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelovo-penova torta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVWX
Moje poznámka
Karamelovo-penova torta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVWX
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 13 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 14 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 8 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 12 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 13 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 13 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 14 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 14 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 14 hodinami
Tématické fráze:
torta recept,
variť torta,
recept na tortu,
kulicky z oplatek lotus,
karamelovo pěnová dorta,
torta so salkom,
tortareceptek,
karamelovo čokoládová torta,
torta alla gianduja,
torty recept,
lotis oplaty recept,
engleska torta recept,
penovatorta,
karamelovo-banánový pěnový dort,
lotus oplatky recept,
tortapecenie,
cokoladova torta top recepty
Suroviny:
vejce,
cukr hnědý,
voda,
mouka polohrubá,
solamyl,
kakao,
prášek do pečiva,
sůl,
salko,
máslo,
bílek,
cukr krystal,
čokoláda hořká,
máslo,
arašídy
Komentáře (8)