Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 059 kJ / 4 077 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,66 g |
| Tuky | 95,79 g |
| Vláknina | 23,80 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 3,48 g |
| Sůl | 8,61 g |
| Sacharidy | 655,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mlieka odoberieme asi 100 ml, pridame 1 PL cukru a zahrejeme, ( nesmie byt horuce, inak sa drozdie zapari a nevykysne). Do vlazneho mlieka pridame drozdie, zamiesame a jemne poprasime mukou. Prikryjeme pokrievkou ( prip. malym tanierikom) a nechame vykysnut.
Krok 2: Dame roztopit maslo, nechame ho ochladit.
Krok 3: Do misy prosejeme muku a praskovy cukor, pridame vanilkovy cukor, sol a premiesame. Zvysne mlieko zohrejeme. Ked je kvasok vykysnuty pridame ho k muke. Pridame vajcia, rozpustene maslo, zohriate mlieko. Vypracujeme cesto. Pred koncom pridame rum a nastruhanu pomarancovu koru ( ja som nedavala) a znovu dobre premiesime. Cesto prikryjeme a nechame nakysnut cca 40 minut.
Krok 4: Cesto rozvalkame na plat priblizne na hrubku prsta a formickou s priemerom 6-7 cm vykrajujem sisky. Koncom varechy urobime dierku a prikryte utierkou este nechame podkysnut cca 20-25 minut.
Krok 5: V panvici ( na ktoru mame pokrievku, prip. pouzite kastrol) rozohrejeme olej, stiahneme na nizsi plamen a polozime sisky do oleja vrchnou stranou dolu ( strana, ktora bola na doske hore, bude v oleji). Prikryjeme a pecieme pod pokrievkou asi 1.5 - 2 minuty a potom otocime a druhu stranu pecieme uz odkrytu priblizne rovnako dlho. Je dolezite piect ich na miernejsom ohni, pretoze v horucom oleji by sa korka hned upiekla a prostriedok by ostal surovy. Vyberieme na papierovu utierku, aby odsala tuk.
Krok 6: Posypeme praskovym cukrom a podavame .
Dobru chut!
Dobru chut!
Zveřejněno 7. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fašiangové šišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJWY
Moje poznámka
Fašiangové šišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJWY
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 5 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 9 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 34 minutami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 45 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 54 minutami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 1 hodinou
Candát po vsetínsku
Mirrika před 1 hodinou
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 1 hodinou
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 1 hodinou
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 1 hodinou
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 2 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 2 hodinami
Tématické fráze:
šišky,
šišky recept,
fašiangove recepty,
cesto na sisky,
top recepty šišky,
šišky recept na cesto,
recept na dobre sisky sk.,
šišky.sk,
sisky recepty,
fašangové šišky recept,
recept na šišky,
šisky sk recept,
pecieme sisky,
recepty varecha .sk šišky,
šišky recept sk,
fašangové šišky,
sisky recepty sk,
šišky recept.sk,
sisky s nutelou,
rychle sisky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr moučkový,
mléko,
vejce,
žloutek,
sůl,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
Komentáře (5)