Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 453 kJ / 4 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,99 g |
Tuky | 132,51 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 548 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 706,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme asi na 24 stejných dílků.
Krok 2: Každý kousek těsta roztáhneme na placičku, do středu dáme lžičku tvarohové náplně a z těsta zabalíme kuličku. Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme 15 minut kynout.
Krok 3: Pak v každé kuličce opatrně utvoříme důlek a naplníme ho povidly.
Nakonec koláčky na okrajích potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými nudličkami. Krok 4: Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15-20 minut dozlatova. Krok 5: Tvarohová náplň: tvaroh dobře utřeme s vejcem, cukrem a medem.
Povidlová náplň: povidla rozmícháme s medem a rumem, přidáme skořici a podle potřeby zahustíme piškotovými drobečky.
Nakonec koláčky na okrajích potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými nudličkami. Krok 4: Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15-20 minut dozlatova. Krok 5: Tvarohová náplň: tvaroh dobře utřeme s vejcem, cukrem a medem.
Povidlová náplň: povidla rozmícháme s medem a rumem, přidáme skořici a podle potřeby zahustíme piškotovými drobečky.
Zveřejněno 3. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvojctihodné medové koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JX2D
Moje poznámka
Dvojctihodné medové koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JX2D
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 10 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 9 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 12 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 13 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 15 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 15 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 15 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 16 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 17 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 17 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 18 hodinami
Tématické fráze:
perníkové koláčky,
medové koláčky,
dvojctihodné koláčky,
medové koláčky recept,
zahusteni povidel,
nadychane medove kolacky,
pernikove kolacky s povidly,
medové perníkové koláčky,
medové koláčky s povidly,
dvojctihodné koláče,
medové koláče recept,
medové koláče,
zahuštění tvarohu,
povidla zahusteni,
medové koláčky s povidlím,
recepty na medove kolacky,
zahušťování povidel na koláčky,
dvojctihodné koláčky recept,
medovekolacky,
dvojctihodné na koláče videorecepty
Suroviny:
mléko,
vejce,
žloutek,
med tekutý,
máslo,
šťáva citronová,
sůl,
mouka polohrubá,
cukr,
cukr vanilkový,
droždí čerstvé,
tvaroh měkký,
vejce,
cukr moučkový,
med,
povidla švestková,
med,
rum,
skořice,
piškoty,
vejce,
nudličky mandlové
Komentáře (8)
Rihano, já používám jen svoje domácí povidla a ta jsou hustší než kupovaná. Do té náplně jsem použila asi 12 piškotů, po zahuštění to vypadalo asi jako paštika (nenapadá mě lepší příklad