Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková povidla bez míchání

Připravit perfektní povidla je někdy věda. S naším receptem to ovšem hravě zvládnete. Příprava je sice časově náročná, ale výsledkem jsou dokonalé hustá a lahodná povidla připravená tak akorát na to, abyste s nimi plnili buchty.

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Beetty

Náročný

Doba přípravy 330 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 300 min 4-6 hodin

330 min (30 min příprava + 300 min tepelná úprava, 4-6 hodin)

Suroviny pro 1 dávka

10-15 skleniček po 200 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 121 kJ /
2 897 kcal
Bílkoviny16,25 g
Tuky5,00 g
Vláknina62,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy665,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté švestky zbavíme pecek a stopek, rozpůlíme, posypeme cukrem, polijeme octem a uložíme na 12 hodin na chladné místo. Krok 2: Švestky nasypeme do hrnce a vaříme na velmi mírném ohni asi 4-5 hodin. Nesmíme však míchat. Krok 3: Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla začínají houstnout, dovaříme je za stálého míchání do zhoustnutí. Můžeme je také přemístit do pekáče a nechat pomalu houstnout v troubě na 140 °C 2-3 hodiny. Krok 4: Horká povidla plníme do čistých skleniček. Než zavíčkujeme, můžeme na povrch kápnout trochu rumu pro lepší konzervaci. Sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky a povidla uložíme do sklepa.

TIP: Jak udělat povidla?

Zveřejněno 12. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková povidla bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXpn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestková povidla bez míchání

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXpn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je potřeba dávat pektogel proti plesnivění?

Pajaja: jo, jo slupky se úplně rozvaří - taky po takové době vaření :-D

tento recept je tu uz tolikrat, ze nikdo neuveri, ze povidla se maji varit bez cukru :) jinak je to proste marmelada

A co se stane s těmi slupkami? Ty se úplně rozvaří? Ráda bych vyzkoušela, ale tohle by mě napřed zajímalo. :-)

Znám,ale v jiném poměru;-)


Proč jsou v "Doporučených" i recepty na povidla pečená, když tato jsou evidentně vařená na malém plameni:-O:-?:-?

Betynko, použij vyhledavač

Tématické fráze:
švestková povidla bez míchání, recept na švestková povidla bez míchání, švestková povidla bez míchání v troubě, švestkové povidla bez míchání, vaření povidel bez míchání, povidla ze švestek bez míchání, vařená povidla, povidla bez míchání, vařená svestková povidla, švestková povidla s octem, povidla bez vaření, švestková povidla vařená v troubě, švestková povidla bez vaření, povidla bez míchání v troubě, švestková povidla vařená, varena povidla bez michani, švestková povidla v troubě, švestkova povydla bez michani, švestková povidla bez míchání a bez cukru, švestková povidla bez míchání bez cukru

Suroviny:
švestky, cukr krystal, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu