Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní škvarková pomazánka

Pomazánka pro milovníky pálivých a pikantních večeří nebo svačin. Bude chutnat na chlebu i zdravějším rohlíku. Škvarky se sádlem se postarají o tu správnou konzistenci a kozí rohy o správný říz.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min + vaření vajec

10 min (10 min příprava, + vaření vajec)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 169 kJ /
1 474 kcal
Bílkoviny28,98 g
Tuky144,13 g
Vláknina7,36 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 1,63 g
Sůl3,91 g
Sacharidy13,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Škvarky vložíme do mixéru spolu se sádlem, posekanými kozími rohy, okurkou, česnekem, cibulí, vejcem natvrdo a umixujeme na požadovanou konzistenci. Krok 2: Dochutíme solí, případně ještě po ochutnání přidáme Harissu, pokud chceme mít opravdu pálivou pomazánku. Krok 3: Podáváme s pečivem.

TIP: Jak připravit škvarkovou pomazánku?

Zveřejněno 16. 2. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Abychom alespoň trochu ulevili svému svědomí, pomazánku namažeme na zdravý kornspitz :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wg1r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wg1r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já bych sice neměla:-Oale budu se mít ráda a všechny řasy,co mám podpořím;-)Přeci se nebudu týrat a takovou dobrotu odepírat.Vdaná už jsem tak o nic nejde:-*Alespoň ze mě můj nespadne-řasy ho zachytí:-D:-D
Andrej-krásně jsi to vypomazánkovala:-p:yes::-K

suslajda:Hani, jako neregi musíš dát nějaký nick, no a bohužel to nikdo neovlivní.Nic si z toho nedělej. Můj nick byl taky asi předlon? asi - zneužit neregi dosti sprostě.... a myslím, že nás je víc.... Kašli na to. Prostě tys to nebyla. Tečka. Puntík.;-);-):yes::yes:

spagetka:no čumím jak puk:-O:-O

suslajda: bohužel jako neregi, může..... nic si z toho nedělej, my víme, žes to nebyla ty :yes::yes::yes::yes::yes:

hosta:tak to hrůza není z mého počítače já hodnotila o řádek níže, nevím jak je možné, že neregistrovaný může použít moje uživatelské jméno:-((:-((

suslajda: Leda tak hrůza ji nemít doma v lednici:yes:;-)

Hrůza

Tak ta musí být výborná:yes::yes:

Zajímavá pomazánka, pěkný receptík:-p+:yes:

spagetka: Zkus tu farmu..ja si u nas v reznictvi vzdycky koupim jehneci tuk a to vyskvarim. Tady delaji trochu jinou variantu, na grilu..na gril napichaji tucne jehneci a griluji..vysledek je neco jako mekci skvarky s vuni grilu.

A hele;-)jako správná členka klubu:-D:-D:-D mám zrovna ze včera škvarečky čerstvě škvařené, na pomazánku velice vhodné:-* tedy jestli přes noc zbydou:-D:-D

aisha: Marti, co myslíš, kdybych z jehněčího plecka oškrábala tuk a tak, mohla bych získat škvarečky? Teď mi ale došlo, u nás je jehněčí a kozí farma, to by možná mohlo vyjít.......

spagetka: To vis, kdyz nejim veprove, tak musim improvizovat..:-D..jsou moc dobre..:yes:

:-D:-D perfektní pomezánka, kožních řas moc nemám, ale Tvou pomazánku bych s chutí Andrejko dala. :yes::yes::-K

aisha: jehněčí škvarky? Zíráááám :-O:-O:-O:-O, to neznám

Ja si obcas delam jehneci skvarky, tady to vubec neznaji a nedelaji..takova lahudka..Andrej, krasne propagujes zajmy klubu..:yes::yes:

já tedy rozhodně nebudu ulevovat svému svědomí, neboť to mám křišťálově čisté:-D:-D, naopak, potrápím žlučník a tuhle pikantérii si rozhodně udělám:-p;-):yes: boďana preventivně posílám hnedka teďka:-D

ach jo a bude rejpat štíhlá žena a bude, coooooo, holky, zákaz přístupu, ihnéééd :-D:-D:-D:-D:-D:-D, nebo néééé noooo ;-);-):-p:-p:yes::yes:

Holky, já ty škvarky mám taky jednou za rok, jsme po zabijačce, tak se jich nemůžu nabažit:-p:-8

může to být výborné já škvarky miluji ale žlučník dává zabrat:-O

škvarkům se snažím vyhýbat;-), ale copak to jde, s takovými skvělými recepty? :-8:yes:

... krásná a inspirující ;-);-);-)

Tématické fráze:
nejlepší škvarková pomazánka, pikantni skvarkova pomazanka, škvarková pomazánka s vejci, škvarková pomazánka s okurkou, škvarková pomazánka s česnekem, skvarkova pomazanka, škvarková pomazánka s vejcem, škvarková pomazánka nejlepší recept, škvarková pikantní pomazánka, škvarková pomazánka s vejcem a okurkou, škvarková pomazánka recept, pikantní škvarková pomazánka recept, recept na škvarkovou pomazánku, škvarková pomazánka s vejci a okurkou, nejlepší recept na škvarkovou pomazánku, pomazánka ze škvarků, škvarková pomazanka pikantni, škvarkova s česnekem, škvarková pikantni pomazánka nejlepší recept, co s pálivými kozími rohy

Suroviny:
škvarky, sádlo, směs zeleninová ljutenica, harissa, paprika sterilovaná, okurky sterilované, vejce, cibule, česnek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu