Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 365 kJ / 804 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,30 g |
| Tuky | 37,91 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 2,01 g |
| Sůl | 4,70 g |
| Sacharidy | 2,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mikrotenovém sáčku si promícháme uvedené suroviny na marinádu, vložíme opláchnutý a osušený celý ořech masa a pořádně ho v marinádě obalíme. Sáček důkladně uzavřeme a dáme nejméně na 24 hodin uležet do lednice. Kdykoliv budeme mít kolem lednice cestu, můžeme opatrně sáček s masem promnout.
Krok 2: Poté maso z marinády vytáhneme a dáme na pánvici do rozehřátého másla ze všech stran prudce osmahnout.
Krok 3: Přichystaný čtverec alobalu vložíme do hlubokého talíře, podle něj ho “vytvarujeme“ a osmahnuté maso položíme na alobal (v hlubokém talíři proto, aby se nám pak maso dalo do alobalu pěkně zabalit).
Krok 4: Na pánev do výpeku dáme zbytek marinády, co nám zbyla v sáčku. Přidáme pomerančovou šťávu, sojovou omáčku, sůl a necháme převařit. Vše nalijeme na maso a alobal opatrně zhora zabalíme do uzlíku.
Krok 5: Do papiňáku (tlakového hrnce) položíme pařák na napařování knedlíků a přilijeme 300ml horké vody. Na něj položíme alobalový uzlík s masem, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut. Po této době odstavíme z plamene a necháme pozvolna dojít. Hrnec otevřeme, uzlík nejlépe pomocí chňapky vytáhneme a rozbalíme. Postupujeme opatrně, aby nás neofoukla pára.
Krok 6: Měkké maso vytáhneme ze šťávy, kterou si dle potřeby můžeme dochutit. Maso nakrájíme ostrým nožem na porce, přelijeme šťávou a podáváme s přílohou, kterou máme rádi.
Zveřejněno 20. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6nM
Moje poznámka
Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6nM
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 1 hodinou
Kokosová očka
Sima1996 před 8 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 10 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 10 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 10 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na pomerančích,
jak dlouho dělat hovězí v papiňáku,
hovezi kyta v papinaku,
steak v papináku,
maso na citronovém pepři,
nalozeni masa do citronove a pomerancove stavy,
hovězí maso s pomeranci,
v steak na pomerancich,
hovězí na pomeranči,
hovězí maso na pomerančích,
hovězí maso s pepřem alobalu,
jak otevřít mlýnek kotányi,
hovezí steak v papinaku,
steak z papinaku,
recept hovezi na pomerancich,
hovezi steaky v tlakaci,
hovězí plátky na na pomerančích,
hovezi z papinaku recepty,
steak v v papiňáku,
hovězí kyta na pepři
Suroviny:
kýta hovězí,
pepř citronový,
olej olivový,
pomeranče,
máslo,
pomeranče,
omáčka sojová,
sůl,
alobal
Komentáře (38)
Děkuji za zájem i dotaz
rozmarýnko,Tvůj komentík mě dostal
Jak píše Colombo
Ještě jednou díky všem