Chleba bez práce
S tímto chlebem nebudete mít příliš práce. Suroviny stačí spojit a hotové těsto nechat dostatečně dlouho kynout. Odměnou za vaši trpělivost bude křupavý a voňavý bochník čerstvě upečeného chleba.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 524 kJ / 2 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,75 g |
Tuky | 15,88 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 551,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba bez práce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O69g
Moje poznámka
Chleba bez práce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O69g
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 6 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 7 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 13 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 2 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 3 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 5 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 6 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 6 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 6 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 6 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 6 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Matlasak před 7 hodinami
Tématické fráze:
domácí chleba bez kynutí,
chleba bez kynuti,
domácí chléb bez kynutí,
jenské sklo,
chléb bez kynutí,
recept na chleba bez kynutí,
chleba bez mísení,
chleba 12 hodin,
chléb bez mísení,
chleba za 12 hodin,
top recepty chleba,
top recepty chleba,
čím pomazat chleba,
chléb kynutý 12 hodin,
jednoduchý domácí chléb bez kynutí,
domácí chléb kynutý 12 hodin,
pečení chleba ve skle,
domácí chleba bez práce,
pečení chleba jenské sklo,
domácí chléb bez mísení
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
kmín celý,
droždí sušené,
voda
Komentáře (34)
Já po upečení chleba přikryji utěrkou a než vychladne, tak je měkký. Tak to dělám i s jiným pečivem (buchty, kaiserky, housky, koláče a pod.). A nemusím chleba potírat vodou ani před pečením, ani po upečení.
Hana
...já to dělám stejně
Papír protáhnu vodou, vyždímám, vložím na chvilku mezi dva hluboké talíře (tím papír vytvaruju) pak na něj na tom talíři přendám těsto, nechám chvilku vykynout a těsně před tím, než to dám do vřelého hrnce, tak těsto dekoruju semínky a udělám do něj zářezy nožem...
30+15=45
Schválně jsem nekoupila chleba, aby mě to donutilo zkusit tento recept. Mouku jsem nakombinovala pšeničnou, žitnou a celozrnnou.
Můžete chleba upeci i na plechu vyloženým pečícím papírem a přikrýt alobalem,ale to většinou není potřeba.
Dobře se peče i v římském hrnci.Pěkný večer.Besinka35