Vynikající kapr
Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně zachutná.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 681 kJ / 1 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,92 g |
Tuky | 3,30 g |
Vláknina | 56,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 274,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapra důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a nafiletujeme ho.
Krok 2: Nakrájíme ho na libovolně velké kousky, které prokapame důkladně citronem.
Krok 3: Česnek oloupeme a prolisujeme.
Krok 4: Kořením, solí a česnekem důkladně potřeme ze všech stran kousky kapra a nakonec zakapeme olejem.
Krok 5: Mísu přikryjeme a dáme na 2 dny do chladna.
Krok 6: Smažíme na pánvi v rozpáleném oleji.
Krok 7: Podáváme s bramborem a libovolnou zeleninou.
Zveřejněno 9. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8OG
Moje poznámka
Vynikající kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8OG
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 9 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 9 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 10 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 16 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 36 minutami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 5 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 6 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 7 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 9 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 9 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 9 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 9 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 9 hodinami
Tématické fráze:
kapr recept,
kapr recepty,
recept na kapra,
jak naložit kapra,
recept kapr,
recepty z kapra,
recepty na kapra,
leklý kapr,
jak upéct kapra,
priprava kapra,
jak naložit kapra před smažením,
top recepty kapr,
recepty kapr,
může se jíst leklý kapr,
jak naložit kapra na gril,
recepty na přípravu kapra,
jak udělat kapra,
nejchutnější způsob jak udělat kapra,
jak dobře upéct kapra,
dá se jíst leklý kapr
Suroviny:
kapr,
citron,
česnek,
sůl,
koření chilli,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
olej,
brambory,
zelenina
Komentáře (19)
Neumím dát pravdivou odpověď. Všichni ho považují za rybu, která není jedlá. Je povolené lovit kapra (sám jsem toho byl svědkem, ale po skončení lovu je všecky hodili spátky - bylo jich kolem 130, větší i menší). Všeobecně se sladkovodní ryby nepovažují za něco výjimečného k jídlu v srovnání s rybama morskými. Jenom pstruh na způsob "à la Navarra", plněný suchou slanou šunkou je snad výjimkou. Určitě ve středu Španělska se sladkovodní ryby konzumují i když jsem je nikdy na jídelním lístku neviděl.
Magor je ten, kdo to napsal!
To VáS ctí!
My doma jsme milovníci jídel z ryb. Po zkušenostech s českým kaprem a po zkušenostech s jídlem z ryb ve Španělsku již kapra nejíme a nikdy jíst nebudeme. (Ve Španělsku je prodej kapra zakázán!)
V obchodech sa o Vánocích (nebo těsně před) prodává živý kapr. Je z jihočeských rybníků. Silně zapáchá a proto raději kupujeme pstruhy ze Slovenska.