Vynikající kapr
Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně zachutná.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 681 kJ / 1 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,92 g |
Tuky | 3,30 g |
Vláknina | 56,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 274,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8OG
Moje poznámka
Vynikající kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q8OG
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 5 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 6 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 52 minutami
Špenátová polévka
brtna před 2 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 3 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 4 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 4 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
kapr recept,
kapr recepty,
recept na kapra,
jak naložit kapra,
recept kapr,
recepty z kapra,
recepty na kapra,
leklý kapr,
jak upéct kapra,
priprava kapra,
jak naložit kapra před smažením,
top recepty kapr,
recepty kapr,
může se jíst leklý kapr,
jak naložit kapra na gril,
recepty na přípravu kapra,
jak udělat kapra,
nejchutnější způsob jak udělat kapra,
jak dobře upéct kapra,
dá se jíst leklý kapr
Suroviny:
kapr,
citron,
česnek,
sůl,
koření chilli,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
olej,
brambory,
zelenina
Komentáře (19)
Neumím dát pravdivou odpověď. Všichni ho považují za rybu, která není jedlá. Je povolené lovit kapra (sám jsem toho byl svědkem, ale po skončení lovu je všecky hodili spátky - bylo jich kolem 130, větší i menší). Všeobecně se sladkovodní ryby nepovažují za něco výjimečného k jídlu v srovnání s rybama morskými. Jenom pstruh na způsob "à la Navarra", plněný suchou slanou šunkou je snad výjimkou. Určitě ve středu Španělska se sladkovodní ryby konzumují i když jsem je nikdy na jídelním lístku neviděl.
Magor je ten, kdo to napsal!
To VáS ctí!
My doma jsme milovníci jídel z ryb. Po zkušenostech s českým kaprem a po zkušenostech s jídlem z ryb ve Španělsku již kapra nejíme a nikdy jíst nebudeme. (Ve Španělsku je prodej kapra zakázán!)
V obchodech sa o Vánocích (nebo těsně před) prodává živý kapr. Je z jihočeských rybníků. Silně zapáchá a proto raději kupujeme pstruhy ze Slovenska.