Hřibová čalamáda
Houbová čalamáda s paprikou, ve které zpracujeme přebytek hub. Použít se dají jak lesní houby, tak třeba i žampiony. Čalamádu využijeme například jako základ pod maso, do leča, nebo do rizota.
Suroviny pro 1 dávka
10 středních sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 458 kJ / 2 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,00 g |
Tuky | 8,40 g |
Vláknina | 136,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24,24 g |
Sůl | 60,00 g |
Sacharidy | 500,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hřiby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky a papriku na plátky. Hřiby 5 minut povaříme a necháme vychladnout.
Krok 2: Z vody, octa, cukru, soli a koření svaříme nálev a necháme ho vychladnout.
Krok 3: Hřiby, cibuli i papriku napěchujeme do čistých, dobře umytých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Necháme 24 hodin uležet.
Krok 4: Sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Zveřejněno 21. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Moje poznámka
Hřibová čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APq1
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 2 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 5 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 6 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 8 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 8 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 8 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 10 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 11 hodinami
Tématické fráze:
hřibová omáčka,
čalamada s hřibama,
čalamada se žampiony,
hřibové lečo,
čalamada,
vaječina z hřibu,
facebook josef stehlik,
nálev na hřiby,
houbová čalamáda,
jak sterilizovat žampiony,
lečo s hřibama,
hřibovová čalamáda,
kuchařka recepty čalamáda,
hřibová kuchařka,
hriby recepty,
hřiby v nálevu,
hribova omacka recept,
hřiby se zelim,
čalamada s žampiony,
vajecina s hriby
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
paprika čerstvá červená,
voda,
ocet,
cukr,
sůl,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list
Komentáře (7)