Věnečky - pro začátečníky
Odpalované těsto není zrovna nejjednodušší, ale s tímto receptem jej s trochou šikovnosti zvládne i úplný začátečník. Křehké věnečky pak můžeme plnit klasickým máslovým krémem, ale i s obyčejnějším hustým pudinkem budou vynikající.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 859 kJ / 1 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,66 g |
| Tuky | 65,87 g |
| Vláknina | 6,40 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,55 g |
| Sacharidy | 229,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu se solí a Herou přivedeme k varu. Když se tuk rozpustí, vsypeme najednou všechnu mouku a důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Krok 2: Za stálého míchání propařujeme tak dlouho, dokud se těsto nezačne odlepovat ode dna. Pak jej dáme vychladnout.
Krok 3: Do úplně vychladlého těsta zašleháme postupně vejce, jedno po druhém, až vznikne tuhá hmota. Včas zapneme troubu na 200 °C.
Krok 4: Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plechs pečicím papírem nastříkáme tvary věnečků - uděláme dvě kolečka.
Krok 5: Pečeme v troubě na 200 °C. Troubu neotvíráme 8 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme dočervena.
Krok 6: Množství těsta vyjde na dva plechy. Hotové věnečky rozkrajujeme ještě teplé, zastudena by se při prokrajování drobily a praskaly.
Krok 7: Připravíme hustý krém: svaříme mléko cukr a pudinkový prášek a vychladlým krémem věnečky naplníme.
Zveřejněno 1. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky - pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vR0
Moje poznámka
Věnečky - pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vR0
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 29 sekundami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 17 minutami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 40 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 2 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 2 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 2 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 4 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 4 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 8 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 15 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 17 hodinami
Tématické fráze:
ekucharka.net recepty-a-video recepty,
máslové věnečky,
věnečky video,
náplň do věnečků,
recept na věnečky a naplń,
recept na venečky,
videorecepty pro začátečníky,
ekucharka venecky,
ekucharkanet-žloutkové věnečky,
video recepty věnečky,
věnečky recept video,
recepty pro začátečníky,
venecky recept,
jak udělat podzimní věnec,
žloutkové věnečky video recept,
video recept na venecky,
recepty věnečky,
rychlé cookies recept ekuchařka,
pudinkove venecky,
venecky vydeo
Suroviny:
voda,
tuk hera,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice
Komentáře (18)