Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kančí maso

Pečené kančí maso s cibulí a česnekem je skutečným pokladem pro všechny milovníky zvěřiny. Zvěřina má plnou chuť a při správné úpravě je křehká a šťavnatá. Její sezóna přichází s podzimem, proto neváhejte a vyzkoušejte kančí maso i vy.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucie2211

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 180 kJ /
1 716 kcal
Bílkoviny199,20 g
Tuky89,59 g
Vláknina15,54 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 190 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme. Krok 2: Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Do pečicí nádoby kápneme olivový olej. Osolíme, opepříme a přidáme rozdrcený česnek. Maso ve směsi oleje a česneku důkladně obalíme. Krok 3: Kančí maso pečeme zakryté ve vyhřáté troubě asi 45 minut téměř do poloměkka. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme ho trochou horké vody. Krok 4: Poté zasypeme hnědé kostičky masa proužky různobarevné cibule. Přidáme pár snítek tymiánu nebo lehce zasypeme sušeným tymiánem. Krok 5: Dále pečeme odkryté, dokud maso není měkké a cibule se skoro nevypeče (zhruba dalších 45 minut, dle stáří masa a velikosti kostek). Cibuli a tymián s masem v průběhu pečení promícháváme a dle potřeby podléváme.

TIP: Jak připravit kančí kýtu

Zveřejněno 29. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečené kančí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjLq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečené kančí maso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xjLq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vyborne !!!

Něco jsem přidal a je to vynikající :)

Do výpeku jsem přidala kousek másla, které omáčku zjemnilo a zahustilo. Přidávám foto :yes::-K

Tématické fráze:
kančí pečeně, kančí maso recepty, kančí maso, recepty z kančího masa, pečeny kanec, kančí plecko pečené, recepty kančí maso, pečené kančí, kančí pečeně recept, pečený kanec recept, recepty na kančí maso, pečené kančí maso se zelím, pečený kanec recepty, recept na kanci maso, kančí pečeně recepty, kančí maso recept, pecena kanci plec, recept kančí pečeně, kančí pečeně se zelím, recepty kančí pečené

Suroviny:
plec kančí, cibule, česnek, olej olivový, sádlo, sůl, pepř mletý, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu