Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka s čabajkou

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikolek Nikolek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 872 kJ /
686 kcal
Bílkoviny9,58 g
Tuky46,37 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy53,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle (oleji) si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájenou čabajku. Osmažíme, přidáme papriku a krátce orestujeme, aby nezhořkla. Krok 2: Potom zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit. Mezitím si uvaříme na kostky nakrájené brambory. Krok 3: Polévku zahustíme klechtánkem z mouky a vody a dochutíme. Já jsem musela přidat půl kostky masoxu. Nakonec přidáme uvařené brambory (bez vody) a česnek. Polévku podávám s chlebem :)

Zveřejněno 11. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gD2D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gD2D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle je buřtguláš, do gulášovky patří masíčko :-)

Imrich - kuchár 12. 4. 2013 22:26
MÍLA:

Môj komentár bol písaný bez urážania a preto by ste sa mohla trochu ovládať a písať civilizovane!

Imrich - kuchár: madary at si vaří co chtějí a nám chutná zahuštěná
:yes:

Imrich - kuchár 11. 4. 2013 20:50
V Maďarsku sa Gulášová polievka nezahusťuje!(Bográcsgulyás - Kotlíkový guláš), čo je polievka a nie to, čo si všetci pod gulášom predstavujú.
Takže žiadna múka!
Polievka je polievka a kaša je kaša.

Nevím tedy, jak kdo bude přepočítávat osminu litru vody na přijatelnější jednotky. Autorka myslí zhruba 125 ml, že? Zkus si to, prosím v texxtu srozumitelněji opravit (možná stačí napsat zahustíme vodou a moukou, stejně každá mouka "pije" vodu jinak a navíc, každý má rád polévky jinak husté ;-);-))

maris:Jéééé.. no to má být 1/8 :-D

maris: Tipla bych si, že to mělo být 1/8. ;-):-))

Na zahuštění 1,8 litru vody + 3 lžíce mouky ? Není té vody moc ?

:-// Pod názvem gulášová polévka si představuji polévku hlavně s masem , a pak přidanou klobásku na vylepšení . Tohle by se dalo nazvat čabajkovou polévkou. Dělám podobně frankfurtskou - místo klobásy párek ;-)

Tématické fráze:
gulášová polévka z klobásy, recepty gulášová polévka z klobásy, gulášová polévka zahuštěná chlebem, gulášová polévka s klobásou, fazolová polévka s čabajkou, nejlepší gulášová polévka v madarsku, gulášová polévka z pomalého hrnce, gulášová polévka videorecept, gulášová polévka s párkem, recept na zahusteni gulasove polevky, zahusteni gulasove polevky, zelná polévka s čabajkou, jedna osmina z litru, bográcsgulyas, gulášovka z klobásy recept, top recepty zahuštění gulášové polévky, gulášova polevka bez masa sklobásou a bramborou, zahuštění gulášová polevky, zahuštění gulášovky, gulášová polévka recept s klobásou

Suroviny:
čabajka, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, sůl, pepř, voda, česnek, brambory, voda, mouka hladká

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu